Presedintele francez, Jacques Chirac (foto), a declarat ieri la inaugurarea Salonului Agriculturii de la Paris ca nu exista ""nici un pericol"" in cazul consumului de carne de pasare, dupa ce autoritatile au confirmat existenta virusului H5N1 intr-o
Presedintele francez, Jacques Chirac (foto), a declarat ieri la inaugurarea Salonului Agriculturii de la Paris ca nu exista ""nici un pericol"" in cazul consumului de carne de pasare, dupa ce autoritatile au confirmat existenta virusului H5N1 intr-o crescatorie de curcani din Franta, informeaza Mediafax.

Chirac a reamintit, dupa o intalnire cu responsabili ai serviciilor veterinare, ca Agentia franceza pentru securitatea alimentelor a precizat in repetate randuri ca ""virusul este distrus automat in timpul prepararii produselor avicole"". Franta a confirmat prezenta virusului H5N1 intr-o crescatorie de pasari din departamentul Ain, acesta fiind primul caz de contaminare inregistrat intr-o crescatorie din UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.