"Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt?" este un roman scris in 1988 si reprezinta o metafora pentru relatia lui Pascal Bruckner cu "geamanul sau spiritual" Alain Finkielkraut. Autorul construieste o fabula ironica si incisiva al carei subiect
"Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt?" este un roman scris in 1988 si reprezinta o metafora pentru relatia lui Pascal Bruckner cu "geamanul sau spiritual" Alain Finkielkraut. Autorul construieste o fabula ironica si incisiva al carei subiect este dezintegrarea prieteniei dintre doi pianisti virtuozi, aflati in pragul varstei de 40 de ani, ce sfarsesc prin a se uri si dispretui. Pascal Bruckner, cunoscut romancier si eseist francez, s-a nascut la Paris, in 1948. A fost profesor invitat al universitatii californiene Saint-Diego (1986-1995), profesor la Institutul de Studii politice din Paris (1990-1994), colaborator al cotidianului "Le Nouvel Observateur" si, in prezent, al ziarului "Le Monde". Figura-cheie a intelectualitatii pariziene, acest "filosof al actualitatii" (a scris eseurile "Mizeria prosperitatii", "Euforia perpetua", "Noua dezordine amoroasa") este celebru in Romania mai ales prin romanele sale: "Iubirea fata de aproapele", "Hotii de frumusete" (Premiul Renaudot 1997), "Luni de fiere", "Capcaunii anonimi", "Palatul chelfanelii". Seriei acestor traduceri i se adauga acum si "Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt?", iar Editura Trei o va completa cu inca doua titluri: "Copilul divin" si "Paria". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.