Autoritatile vor face un anunt public pentru a atrage un investitor puternic care sa participe la dezvoltarea proiectului fostei "Case Radio", redenumit "Dambovita Center", a declarat pentru Rompres ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenaja
Autoritatile vor face un anunt public pentru a atrage un investitor puternic care sa participe la dezvoltarea proiectului fostei "Case Radio", redenumit "Dambovita Center", a declarat pentru Rompres ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely. "Vom lansa o invitatie pentru a atrage un investitor puternic, care sa sutina financiar acest proiect de anvergura in Bucuresti, pentru ca este solutia cea mai buna", a spus Borbely. Ministrul a explicat ca solutia rezilierii contractului ar fi putut produce stoparea proiectului pentru doi sau trei ani, atat cat ar fi fost necesar pentru rezolvarea contractului in justitie.
"Solutia cea mai buna este sa clarificam aspectele contractuale si acum stim ca, intr-adevar, firma turceasca va face parte din proiect si urmeaza sa atragem si investitori care sa sutina acest proiect", a spus Laszlo Borbely. Statul detine circa 10% din acest proiect, prin Compania Nationala de Investitii, dar este posibila cresterea participatiei prin renegocierea cu cei care vor dezvolta proiectul. Totodata, se va face o reevaluare a terenului pe care se afla Casa Radio.
Borbely anuntase in luna noiembrie a anului trecut ca va rezilia contractul de construire a proiectului "Dambovita Center", in urma neregulilor constatate. Ministrul a declarat ca a sesizat doua nereguli, in primul rand firma care a depus ofertele pentru dezvoltarea proiectului si care a castigat contractul Dambovita Center, consortiul Mimel&Orb Estate, a cesionat actiunile catre o firma din Turcia, Cenk Vefa Kucuk.
Al doilea motiv pentru care ministrul a propus rezilierea contractului il constituie lipsa finantarii proiectului, partea privata trebuind sa demonstreze ca are cei 130 milioane dolari necesari pentru startul proiectului. Reprezentantii firmei din Turcia au declarat, la r%ndul lor, ca vor da statul in judecata, la instante internationale, in cazul rezilierii acestui contract, procesul urmand sa dureze cel putin trei ani. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.