Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT) vrea sa introduca in acest an o subventie de pana la 20% la constructia primei locuinte, pentru anumite categorii de beneficiari, in special tineri, a declarat ieri, Laszlo Borbely, minis
Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT) vrea sa introduca in acest an o subventie de pana la 20% la constructia primei locuinte, pentru anumite categorii de beneficiari, in special tineri, a declarat ieri, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. "Lucram la un proiect de lege, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, pentru o subventie de pana la 20% la prima locuinta construita de catre anumite categorii de cetateni, in general tineri, care trebuie ajutati. Probabil vom veni cu acest proiect in fata Guvernului in termen de doua - trei saptamani", a spus Borbely. El a precizat ca acordarea subventiilor va fi realizata in functie de posibilitatile bugetare si primele ajutoare financiare din partea statului ar putea fi alocate in acest an, in urma unei rectificari bugetare. In anii anteriori, programele Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) au beneficiat de o subventie de 20%, eliminata in 2005. "Noua subventie nu vizeaza doar proiectele ANL, ci si beneficiarii care, indiferent de modalitatea de constructie a locuintei, au nevoie de sprijin", a mai spus Borbely. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.