Cateva zeci de silvicultori au pichetat sediul Parlamentului si cel al Guvernului, cerand autoritatilor protectie sociala pentru cele peste 7.000 de persoane care urmeaza a fi disponibilizate din martie, o data cu retrocedarea padurilor, dar si elabo
Cateva zeci de silvicultori au pichetat sediul Parlamentului si cel al Guvernului, cerand autoritatilor protectie sociala pentru cele peste 7.000 de persoane care urmeaza a fi disponibilizate din martie, o data cu retrocedarea padurilor, dar si elaborarea unui cod silvic.
Marian Stoicescu, presedintele Confederatiei Sindicatelor Consilva, a declarat ca padurarii cer autoritatilor sa gaseasca o solutie rapida pentru cei 7.048 de silvicultori care vor fi disponibilizati din martie. Padurarii cer acordarea a 12-24 de salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca a celui disponibilizat. "Dorim, de asemenea, tot ca protectie sociala, sa se constituie acele ocoale silvice bugetare pentru ca oamenii nostri sa aiba locuri de munca unde sa se poata duce sa lucreze. Ar fi fost normal sa se constituie acele ocoale bugetare si o parte din personalul silvic care urmeaza a fi disponibilizat sa fie transferat direct de la Regie la acele ocoale bugetare", precizeaza Stoicescu. Stoicescu spune ca este pentru prima data cand Guvernul acorda protectie sociala printr-o lege, sindicalistii fiind nemultumiti de aceasta varianta pentru ca dureaza mai mult pana ajunge sa intre in vigoare. Stoicescu a anuntat ca daca pichetele nu vor avea nici un efect asupra autoritatilor, peste 3.000 de silvicultori vor veni in Capitala in 2 si 9 martie, pentru alte actiuni de protest.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.