PRO Cinema
22.05 CineTePrinde:
Gol pusca
Anglia-SUA, comedie, 1997
Regia: Peter Cattaneo
Distributia: Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Steve Huison, Tom Wilkinson Premiul Oscar in 199
PRO Cinema
22.05 CineTePrinde:
Gol pusca
Anglia-SUA, comedie, 1997
Regia: Peter Cattaneo
Distributia: Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Steve Huison, Tom Wilkinson Premiul Oscar in 1998 pentru cea mai buna muzica de film si alte doua nominalizari pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor
Premiul BAFTA in 1998 pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Robert Carlyle) si cel mai bun actor in rol secundar (Tom Wilkinson)
"Gol pusca" este o comedie savuroasa despre sase barbati ramasi pe drumuri care, negasind nici un loc de munca, recurg la un plan disperat pentru a face rost de bani.
Vazand un afis cu cei de la Chippendales, ei incep sa se pregateasca pentru un spectacol de striptease masculin, desi nimic nu i-ar indreptati sa creada ca sunt potriviti pentru asa ceva. Pentru a aparea gol pusca in fata a 400 de femei care au venit sa vada pentru ce dau banii nu ai nevoie numai de gratie, indemanare si forma fizica, ci si, mai ales, de incredere in tine.
Prezinta Cristian Tudor Popescu
National TV
20.00
Puterea magiei
Anglia-Franta, 1995
Regia: Clare Peploe
Distributia: Bridget Fonda, Russell Crowe, Jim Broadbent, D.W. Moffett
Myra, asistenta unui magician, este pe punctul de a se casatori din interes cu un senator bogat si influent. Numai ca, in ajunul nuntii, magicianul, care nu era deloc de acord cu legatura dintre cei doi, moare, ucis accidental de viitorul mire. Speriata, Myra fuge cu dovada vinovatiei senatorului in Mexic. Acolo o ajunge din urma cel trimis de senator sa o gaseasca, dar cei doi se indragostesc. La sosirea precipitata a senatorului, Myra descopera cine este iubitul ei, dar si ca a capatat niste puteri magice deosebite...
TVR 1
23.35 Filme soc
David Gale
SUA, thriller, 2003
Regia: Alan Parker
Distributia: Kate Winslet, Kevin Spacey, Cleo King, Constance Jones
Regizorul a fost nominalizat pentru Ursul de Aur la Festivalul international de film din Berlin 2003
David Gale, profesor apreciat, tata devotat, luptator impotriva pedepsei cu moartea, a incercat sa traiasca toata viata dupa principii morale. Dar cum a ajuns Gale in celula mortii, acuzat de violarea si asasinarea colegei sale Constance Harraway? Cu trei zile inainte de executie Gale accepta sa dea un interviu reporterului Bitsey Bloom. Bitsey descopera curand ca viata lui Gale sta in mainile sale. Il va mai putea salva?
Prezinta: Alexandru Tocilescu
Antena 1
20.30
Instructia
SUA, thriller, 2003,
Regia: John McTiernan
Distributia: John Travolta, Connie Nielsen, Samuel L. Jackson, Timothy Daly
Este intotdeauna posibil sa existe doua adevaruri. Adevarul pe care il vedem. Si ce este dincolo de el. Unul pare a fi realitatea. Celalalt este realitatea. Tom Hardy este un fost politist ce a devenit agent al Departamentului Narcotice si care este atras intr-un mister ce se adanceste constant, legat de disparitia temutului si adesea dispretuitului sergent Nathan West, ca si a mai multor soldati de elita ai Fortelor Speciale in ceea ce pare a fi, la prima vedere un exercitiu militar de rutina din timpul unui uragan din junglele din Panama. Sunt gasiti doar doi supravietuitori, Dunbar si Kendall, grav ranit, fiul unui membru oficial de vaza al Consiliului de Directori. Nici unul nu este de acord sa coopereze cu seful politiei militare de la Fort Clayton, Cpt. Julia Osbourne. De aceea, comandantul bazei, Col. Bill Styles il recheama pe fostul politist Hardy. Ce s-a intamplat cu West si cu trupa de comanda? Si ce faceau, de fapt, acolo in jungla... Pe masura ce povestea continua, ies la iveala minciuni si deceptii care mai de care mai infricosatoare, pana cand Hardy si Osbourne se apropie usor de oribilul adevar despre soarta soldatilor disparuti.
HBO
23.50
Candva, in aprilie
Franta-SUA, drama, 2005
Regia: Raoul Peck
Distributia: Idris Elba, Oris Erhuero, Noah Emmerich, Debra Winger, Fraser James, Carole Karemera, Pamela Nomvete, Michelle Rugema
Raoul Peck a fost nominalizat pentru Ursul de Aur la Festivalul international de film din Berlin (2005)
Atunci cand nationalistii hutu au ridicat armele impotriva compatriotilor lor, tutsi, in Ruanda, in aprilie lui 1994, violentul conflict a marcat inceputul unuia dintre cele mai sumbre capitole din istoria africana. De-a lungul celor 100 de zile ce au urmat, au fost frati care s-au intors unii impotriva celorlalti si familii care au fost distruse. 800.000 de oameni au murit. Bazat pe evenimente reale intamplate in decursul acestui cumplit genocid, drama tulburatoare a lui Raoul Peck spune povestea a doi asemenea frati, ale caror cauze diferite i-au facut sa se plaseze in tabere opuse ale conflictului si ale caror vieti nu vor mai fi niciodata aceleasi.
Discovery Channel
23.00
Ora Zero: Regele cocainei
Reconstituirea amanuntita a ultimei ore a acestui lord al drogurilor, o ora care a culminat cu sfarsitul sangeros al lui Escobar, intr-o ploaie de gloante. Pablo Escobar, a fost legendarul sef al cartelului Medellin, omorat de politie in 1993, care, in zilele sale de "glorie", furniza 80% din cocaina care era vanduta pe piata americana.
Eurosport
20.00
Patinaj artistic
Gala laureatilor
TVR Cultural
22.00
Un chip in multime
SUA, drama, 1957
Regia Elia Kazan
Cu: Andy Griffin, Patricia Neal, Walter Matthau
Celebrul regizor american de origine turca Elia Kazan trage un semnal de alarma asupra unui fenomen care pare, la inceputul secolului XXI, destul de banal. Intr-un film inaintea vremii sale, Kazan spune o poveste dinamica si tulburatoare despre celebritatea media care poate corupe si cel mai de treaba om.
TVR 2 / Eurosport
Jocurile Olimpice de iarna - Torino 2006
10.30 Schi alpin: feminin, slalom urias - mansa I (TVR 2)
12.30 Schi fond: feminin, 30 km - mass start (TVR 2)
14.00 Schi alpin feminin. Slalom urias - mansa II (TVR 2)
15.00 Curling Turneul masculin, meciul pentru locul trei (Eurosport)
17:00 Patinaj viteza JO 2006: Masculin, 10.000 m (Eurosport)
17.30 Hochei - semifinale (TVR 2)
18.30 Curling finala masculina (TVR 2)
20.00 Patinaj artistic - Gala laureatilor (Eurosport)
22.00 Hochei - semifinale (TVR 2)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.