Uniunea Europeana este dispusa sa negocieze cu SUA masuri care sa duca la eliminarea motivelor pentru care gruparea ar putea reimpune sanctiuni fiscale asupra importurilor americane, a anuntat comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson. "Avem
Uniunea Europeana este dispusa sa negocieze cu SUA masuri care sa duca la eliminarea motivelor pentru care gruparea ar putea reimpune sanctiuni fiscale asupra importurilor americane, a anuntat comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson. "Avem la dispozitie doua luni si jumatate sa vedem daca putem gasi o solutie amiabila", a precizat el pentru Reuters.
In cazul in care cele doua parti nu vor ajunge la nici un rezultat, UE va impune sanctiuni comerciale. Uniunea a adresat OMC o plangere, acuzand SUA ca a acordat companiei Boeing anumite facilitati fiscale. Conform sentintei, favorabila UE, aceasta are dreptul de a reimpune o taxa de 14% asupra marfurilor importate din SUA din mai 2005, in cazul in care Congresul american nu va lua masurile necesare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.