Returul semifinalei Cupei Romaniei la volei feminin s-a transformat, miercuri seara, intr-un nou cosmar pentru conducerea clubului din Sos. Stefan cel Mare, echipa Dinamo-Lemntrans ratand calificarea in ultimul act al intrecerii KO, dupa ce in iarna
Returul semifinalei Cupei Romaniei la volei feminin s-a transformat, miercuri seara, intr-un nou cosmar pentru conducerea clubului din Sos. Stefan cel Mare, echipa Dinamo-Lemntrans ratand calificarea in ultimul act al intrecerii KO, dupa ce in iarna spusese adio si razboiului pentru titlul national. Astfel, visul dinamovistilor de a intra in posesia unui trofeu national dupa foarte multi ani s-a spulberat din nou, chiar daca la inceputul sezonului anuntau cu surle si trambite ca dispun de un buget de peste jumatate de milion de dolari, suma care le-a dat dreptul sa-si fixeze ca obiective cucerirea titlului si castigarea Cupei Romaniei. Numai ca, istoria sezoanelor precedente, cand sumele uriase investite in echipa feminina de volei s-au dus pe apa Sambetei, fara sa raspunda in vreun fel cineva anume, s-a repetat si in acest an. Astfel, singura bucurie din 2006 mai poate fi considerata doar calificarea in-extremis, la punctaveraj, in prima grupa valorica din Divizia A1, un "salt" minuscul si costisitor in clasament, daca ne gandim ca, in sezonul trecut, Dinamo a obtinut un modest loc 5. Nu-i cam putin pentru cei peste 500.000 de dolari investiti in echipa in ultimele luni?
Antrenorii, bata-i vina!
Asadar, cu toate ca manageriatul ros-alb a fost reclamat de specialisti ca fiind falimentar inca din toamna, atunci cand au fost transferate pe bani grei vreo cinci jucatoare slave, in frunte cu valoroasele Radostina-Chitigoi si Karaulanova, precum si alte jucatoare cu nume din Romania, printre care Melania Alexe si Claudia Coiculescu, conducerea CS Dinamo a decis in numai cateva luni sa-i decapiteze pe antrenori, schimband de nu mai putin de patru ori staff-urile tehnice. Mai intai, in vara, i-a fost predata bagheta lui Marian Constantin, transferat de la rivala Rapid-AIBO. Dupa cateva infrangeri rusinoase in turul Diviziei A1, a fost adus in mare secret din Franta antrenorul Gyula Bartha. Au mai trecut vreo doua saptamani de chinuri, Bartha a fost disponibilizat in graba si lasat sa plece la VCM Constanta, principala favorita la titlu in competitia masculina. A urmat revenirea pe banca tehnica a tehnicianului Marian Pausescu, responsabilul cu sectia de volei din partea clubului din Groapa. Din pacate, haosul a continuat si Sarbatorile de iarna au adus o noua schimbare in staff-ul Dinamo-Lemntrans, fiind numit ca principal insusi managerul Constantin Chitigoi, cel care a raspuns de achizitii si de alte probleme financiare ale echipei. Iar ca prima schimbare de macaz, Chitigoi a trimis acasa cateva straniere si a exclus din echipa cateva jucatoare de top, in frunte cu Xenia Ivanov, vinovata pentru ca ar fi distrus atmosfera in Groapa. Iar pentru intarirea efectivului a mai transferat peste noapte cateva straniere lipsite de valoare si a reactivat-o pe Oana Muresan. Totusi, lucrurile n-au fost nici pe departe rezolvate, Dinamo-Lemntrans obtinand calificarea in grupa 1-4 gratie jocului rezultatelor, fiind singura echipa din careul de asi care porneste in turneele finale cu o singura victorie la activ, in vreme ce liderul Stiinta Bacau are cinci succese.
O semifinala de cosmar
Constienti ca au pierdut lupta pentru titlu, dinamovistii schimba obiectivul din mers si anunta ca raman interesati doar de Cupa Romaniei. Unde s-au calificat lejer in semifinale, dar au dat in penultimul act al intrecerii KO peste "nasa" Rapid-AIBO. Dupa un meci incalcit si modest din punct de vedere tehnico-tactic, Dinamo-Lemntrans sparge gheata cu rivala din Giulesti si castiga turul cu 3-2. "Este un inceput de drum", avea sa declare bucuros comandantul CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu (foto stanga), unul dintre sustinatorii fideli ai echiei. Din pacate, insa, miercuri seara, in returul disputat in Sala Rapid, echipa antrenata de Chitigoi n-a mai reusit sa se ridice la valoarea unei favorite decat in setul de debut, pe care l-a si castigat cu 25-21, dupa care a picat inexplicabil, sub privirile impasibile ale celui care in urma cu vreo cinci ani denunta conducerea FRV pentru un blat la nivel de nationale cu Bulgaria! Nervos, iritat si constient ca mai trece un sezon si Dinamo nu bifeaza un trofeu la voleiul feminin, chestorul Marcel Popescu a trait la intensitate maxima urmatoarele seturi, fiind obligat sa asculte si iesirile neortodoxe ale galeriei din Giulesti. Iar spre nemultumirea sa, Rapid-AIBO, rivala care a investit doar pe jumatate in transferul de jucatoare, a intors meciul si soarta calificarii, castigand urmatoarele seturi cu 25-20, 25-12 (!), 25-23, gratie si unor jucatoare care au evoluat candva si la Dinamo, Daniela Minca si Anca Martin. De mentionat ca, in ultimul set, Dinamo-Lemntrans a revenit spectaculos de la 19-9 la 24-23, dar n-a gasit puterea sa obtina egalarea si intrarea in tie-breack. In cealalta semifinala, Stiinta Bacau a dispus lejer de CSU Metal Galati si a urcat in finala, unde va evolua, in aprilie, in Sala "Lucian Grigorescu", impotriva Rapid-AIBO, in vreme ce jucatoarele de la Dinamo-Lemntrans vor urmari din tribune un meci in care erau obligate sa fie prezente, daca ne gandim doar la salariile exorbitante ale unora dintre ele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.