Fostul deputat PSD de Maramures, Luca Stefanoiu, a fost condamnat in urma cu doua zile de catre judecatorii Curtii de Apel Cluj la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce acesta a accidentat mortal, in 2002, un copil de
Fostul deputat PSD de Maramures, Luca Stefanoiu, a fost condamnat in urma cu doua zile de catre judecatorii Curtii de Apel Cluj la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce acesta a accidentat mortal, in 2002, un copil de cinci ani. Magistratii clujeni au mentinut astfel sentinta Tribunalului Maramures, decizia lor fiind definitiva. In 22 aprilie 2002, la intrarea in Baia Sprie (judetul Maramures), Stefanoiu, care se afla la volanul unei Dacii SuperNova, a accidentat mortal un copil de cinci ani, Denis Claudiu Zeller, ce se juca pe trotuar. Fostului deputat i s-au recoltat probe de sange, specialistii IML stabilind ca alcoolemia acestuia a fost de 0,70 la mie.
In timpul cercetarilor, Stefanoiu a sustinut, initial, ca totul i se trage de la doua mere pe care le-ar fi mancat inainte de a se urca la volan. In fata procurorilor, el si-a schimbat insa declaratia, afirmand ca ar fi mancat muraturi, la sfatul medicului pentru afectiunea sa, diabetul.
Masina "vinovata"
Cu toate acestea, Luca Stefanoiu a fost trimis in judecata in ianuarie 2004 de catre procurorii Parchetului General. In timpul audierilor, Stefanoiu a prezentat magistratilor un act notarial prin care se arata ca s-a acordat suma de 500 de milioane de lei vechi ca despagubiri familiei victimei. Totodata, pe toata durata procesului, Luca Stefanoiu a dat dovada de un tupeu incredibil sustinand ca nu este vinovat de producerea accidentului, pe care "nu-l mai putea evita", si a cerut sa fie achitat. De asemenea, el a dat vina pe masina, spunand ca avea probleme tehnice.
Fara succes insa. Judecatoria Baia Mare l-a condamnat pe fostul deputat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta a fost ulterior redusa la doi ani de puscarie cu suspendare de catre Tribunalul Maramures. Fostul deputat a atacat insa si aceasta decizie la Curtea de Apel Cluj. Care, in urma cu doua zile, a mentinut decizia Tribunalului Maramures.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.