Cantitatea de carbune pusa la dispozitia Termoelectrica, complexurilor energetice Turceni, Rovinari si Craiova si centralelor de termoficare administrate de autoritatile locale a fost suplimentata, prin decizie a Guvernului, dupa ce unitatile au folo
Cantitatea de carbune pusa la dispozitia Termoelectrica, complexurilor energetice Turceni, Rovinari si Craiova si centralelor de termoficare administrate de autoritatile locale a fost suplimentata, prin decizie a Guvernului, dupa ce unitatile au folosit mai mult carbune pe fondul diminuarii livrarilor de gaze, informeaza Mediafax. Cantitatea de carbune scoasa din rezerva de stat si pusa la dispozitia producatorilor de energie termica si electricitate, sub forma de imprumut, va fi suplimentata cu 367.252 tone. Unitatile Termoelectrica, complexurile energetice si centralele de termoficare administrate de consiliile judetene si locale au scos deja din rezerva de stat 3,8 milioane tone carbune energetic si 197.000 tone pacura, pentru perioada de iarna. Temperaturile scazute si diminuarea livrarilor de gaze naturale din ultima perioada au obligat producatorii de energie termica si electricitate sa functioneze preponderent pe carbune, utilizand cantitati suplimentare de combustibili. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.