Barcelona a devenit marea favorita la castigarea trofeului UEFA Champions League dupa ce a castigat cu 2-1 pe terenul lui Chelsea. Competitia este doar in faza optimilor de finala, insa maniera in care catalanii au trecut peste toate mizeriile englez
Barcelona a devenit marea favorita la castigarea trofeului UEFA Champions League dupa ce a castigat cu 2-1 pe terenul lui Chelsea. Competitia este doar in faza optimilor de finala, insa maniera in care catalanii au trecut peste toate mizeriile englezilor fac din trupa lui Rijkaard cea mai importanta pretendenta la trofeu. Chelsea a inceput sicanele din preziua jocului, cand a udat terenul, si asa extrem de prost, timp de noua ore consecutiv, facandu-l impracticabil la antrenamentul oficial al Barcelonei. Englezii au inceput dur jocul, cu provocari permanente la adresa adversarilor. Faza cheie a meciului s-a petrecut in minutul 37, cand spaniolul Del Horno a intrat tare la Messi, fiind eliminat. Barca a preluat total initiativa, insa, dupa pauza, golul a cazut tocmai in poarta lui Valdez, la o interventie nefericita a lui Motta. Catalanii au iesit la joc si au transat disputa in doar zece minute. La final, Jose Mourinho a gasit vinovatii, arbitrul si Messi, amenintand ca va trimite echipa a doua la returul de peste doua saptamani. "Cum se spune la a trisa in catalana? Barcelona este un oras cultural, cu multe teatre importante, iar acest baiat a invatat foarte bine sa joace teatru. Baiatul sare si provoaca acel contact cu Del Horno, iar arbitrul acorda pentru aceasta un cartonas rosu", a explicat Mourinho. "Maturitatea si golurile ne-au adus victoria. Am vazut o schimbare de mentalitate la jucatorii mei dupa acel gol", a afirmat Frank Rijkaard la finalul intalnirii. "Acum avem un avantaj, insa trebuie sa continuam munca si sa invingem pe Camp Nou. Inca nu putem sa fim linistiti, pentru ca Chelsea a castigat multe partide si are o mentalitate buna", a incheiat antrenorul olandez * Adrian Mutu nu a intrat in lotul lui Juventus pentru meciul pierdut cu 2-3 la Bremen, accidentandu-se, conform cotidianului "La Stampa", la antrenamentul oficial. Torinezii au intors rezultatul de la pauza, parand ca vor termina meciul in avantaj, insa nemtii au presat fantastic in final si au reusit doua goluri care le-au adus victoria. Totusi, Juve are prima sansa pe "Delle Alpi" * Cu o echipa de pusti, Ajax a fost aproape de o mare surpriza, conducand cu 2-0 dupa 20 de minute din partida cu Inter. Italienii au revenit in partea a doua si au scos un egal care ii propulseaza in pole-position la retur * Villarreal a condus de doua ori la Glasgow, insa autogolul lui Pena din final a adus egalul, nemeritat pentru scotieni dupa aspectul jocului. (B.G.)
Rezultate si marcatori
WERDER BREMEN - JUVENTUS TORINO 3-2 (1-0)
Schulz 39, Borowski 87, Micoud 90+2 / Nedved 73,
Trezeguet 83
CHELSEA LONDRA - FC BARCELONA 1-2 (0-0)
Motta 59a / Terry 72a, Eto'o 80
GLASGOW RANGERS - VILLARREAL 2-2 (1-2)
Lovenkrands 22, Pena 81a / Riquelme 7, Forlan 34
AJAX AMSTERDAM - INTER MILANO 2-2 (2-0)
Huntelaar 16, Rosales 20 / Stankovic 49, Cruz 86
Meciurile retur vor avea loc pe 7 martie, cu exceptia celui dintre Inter si Ajax, care se va juca pe 14 martie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.