Mai multi lideri ai PNL prezenti la dezbaterea <<Identitatea liberala in Romania>>, organizata ieri de Fundatia Friedrich Naumann, s-au pronuntat impotriva fuziunii cu PD, pledand pentru conservarea si promovarea valorilor liberalismului.
Mai multi lideri ai PNL prezenti la dezbaterea <<Identitatea liberala in Romania>>, organizata ieri de Fundatia Friedrich Naumann, s-au pronuntat impotriva fuziunii cu PD, pledand pentru conservarea si promovarea valorilor liberalismului. Desi tema dezbaterii era alta decat mariajul cu democratii, foarte putini s-au abtinut sa faca referire la acest subiect si sa-si exprime dezacordul fata de mult discutata combinatie politica. Liberalii au evocat trecutul, mandrindu-se ca sunt singurul partid parlamentar <<care are portrete pe pereti>>, facand aluzie, pentru mai mult contrast, la trecutul fesenist al democratilor si la confuzia doctrinara in care se zbate formatiunea acestora. Dezbaterea a inceput cu indemnul presedintelui Fundatiei, Wolfgang Sachsenroder, de a pastra si dezvolta profilul liberal. A urmat la cuvant presedintele Calin Popescu Tariceanu, care a apreciat ca o dezbatere privind doctrinele politice, inclusiv cu partidele din Alianta, ar fi binevenita. Referindu-se la valorile care ii diferentiaza pe liberali de comunisti, Tariceanu si-a adus aminte de liderul PSD Mircea Geoana, al carui limbaj "reflecta mentalitatile invechite": "Bursa, pentru Mircea Geoana, este un fel de <<Satana printre noi!>>". Apreciind ca dezbaterea este un bun prilej pentru a plati polite, fostul ministru al Sanatatii, Mircea Cinteza, a reclamat masurile nu tocmai liberale luate de succesorul sau, Eugen Nicolaescu, in domeniul reformei spitalicesti. Senatorul Varujan Vosganian a propus ca "PNL sa se racordeze la realitati" si sa gaseasca o formula de colaborare cu PD dupa model federativ, iar Crin Antonescu a trimis o sageata catre seful statului, care atunci cand vorbeste despre grupurile de interese parca ar fi intr-o "sedinta de exorcizare". In opinia lui Paul Pacuraru, in urma fuziunii nu ar rezulta "o forta de peste 40%", cum se asteapa unii, ci una mult mai slaba. "Mai bine favorizezi cresterea celor doua partide si sa marginalizezi PSD", a apreciat Pacuraru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.