Aceasta este concluzia unei audieri la Comisia de Cultura, Culte si Mass media din Senat, dupa ce au fost pusi fata in fata angajati ai televiziunii, respectiv radioului public, cu presedintii institutiilor. Memoriul depus de Sabina Petre, directoare
Aceasta este concluzia unei audieri la Comisia de Cultura, Culte si Mass media din Senat, dupa ce au fost pusi fata in fata angajati ai televiziunii, respectiv radioului public, cu presedintii institutiilor. Memoriul depus de Sabina Petre, directoarea economica a SRTV, recent concediata pentru o deplasare in SUA (sanctiune contestata in instanta), sugereaza ca noul PDG, Tudor Giurgiu, s-a descotorosit de ea pentru a opera nestanjenit licitatii, tranzactii, contracte. Exemple: decizia de a plati un consilier strain cu 6500 de Euro pe luna, plata unui audit cu o suta de mii de euro fara licitatie, anularea licitatiei pentru care de reportaj in faza de adjudecare, selectarea cu "deficiente procedurale" a firmei pentru gestionarea publicitatii etc. Presedintele TVR si-a asumat aceste masuri, aratand totodata ca nu "divergentele" au determinat concedierea. Intrebat despre recenta sa delegatie la Berlin, dl Giurgiu a marturisit ca a fost o "combinatie" intre o deplasare personala, pentru a-si prezenta filmul inscris la festival, si una de reprezentare. Fara aprobarea Consiliului de Administratie cum cere Legea 41 a SRR si SRTV. Comisia a primit din TVR si memoriul realizatorului Stelian Damov, care a reclamat un sir de ilegalitati comise in concursul de emisiuni, dominat, spune memoriul, de amatorism: "SRTV este in subordinea Parlamentului si numai dvs. puteti pune capat arbitrariului care domneste in TVR!", solicita petentul.
Rechizitoriu pentru Toghina
Audierea Mariei Toghina, presedinta SRR, fata in fata cu sindicatele si membri ai IPRR, s-a transformat intr-un rechizitoriu, caruia greu i s-a putut aduce contraargumente: managemet dezastruos, continuarea practicilor antecesorului Seuleanu, lipsa de strategie, ilegalitati. Afirmatiei presedintei "am plecat cu un deficit de 37 de miliarde si avem acum un plus de 16 miliarde lei" i s-a replicat ca numai intelegerea oamenilor care n-au cerut mariri salariale si accepta sa faca emisiuni cu buget minim (250 000 lei, cum arata realizatoarea Teodora Stanciu) a dus la redresare. In schimb, niciunul dintre actualii presedinti ai mediilor publice nu si-au diminuat salariile care trec de 100 milioane lei pe luna.
Prezidate impaciuitor de senatorul Paunescu, audierile comisiei au relevat din nou cine ii sustine pe sefii propusi de PNL: Tudor Giurgiu a fost aparat de senatorul PSD Vasile Dancu, iar Maria Toghina de consilierul lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, membru in CA. (B.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.