Normele de marcare a produselor de panificatie vor fi stabilite in acord cu producatorii de paine, in circa o luna, interval in care vor fi cautate si solutii pentru evitarea unor cresteri importante ale preturilor, a anuntat ministrul Agriculturii,
Normele de marcare a produselor de panificatie vor fi stabilite in acord cu producatorii de paine, in circa o luna, interval in care vor fi cautate si solutii pentru evitarea unor cresteri importante ale preturilor, a anuntat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Guvernul a emis ieri o ordonanta de urgenta care reglementeaza modul de operare pe piata cerealelor, aprobarea actului normativ reprezentand un prim pas pentru introducerea sistemului de marcare a produselor de panificatie. Painea si produsele de morarit si panificatie vor fi comercializate catre firme doar cu facturi fiscale, pe baza contractelor incheiate. "Vom discuta cu asociatiile din domeniu metoda de marcare care va fi utilizata si vom cauta solutii ca noile reguli sa nu ingreuneze foarte mult pretul painii", a afirmat Flutur. La vanzarea cu amanuntul se va afisa obligatoriu denumirea furnizorului de paine, a produselor livrate, precum si pretul de vanzare cu amanuntul a acestora, exprimat in lei/kg si lei/bucata. Operatorii economici cu activitate de morarit vor fi obligati, in termen de un an de la intrarea in vigoare a ordonantei, sa-si doteze morile cu cantare pe flux, atat la intrarea materiilor prime, cat si la iesirea produselor finite. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.