Victor Ponta a facut-o mincinoasa pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, dupa ce aceasta a negat, ieri, la Comisia de abuzuri a Camerei, ca i-ar fi spus, intr-o intalnire, ca intentioneaza sa declanseze o ancheta privind activitatea de procuror depu
Victor Ponta a facut-o mincinoasa pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, dupa ce aceasta a negat, ieri, la Comisia de abuzuri a Camerei, ca i-ar fi spus, intr-o intalnire, ca intentioneaza sa declanseze o ancheta privind activitatea de procuror depusa de pesedist. Ministrul a fost audiat in Comisie in legatura cu o serie de cazuri, precum cel referitor la implicarea in dosarul privind casa parintilor sai si refuzul la cererea autoritatilor romane de extradare din Suedia a lui Gregorian Bivolaru. Ponta a sustinut ca Macovei i-ar fi spus: "Stiu ce ai facut ca procuror" si l-a avertizat ca va deschide o investigatie in acest sens. Ministrul a negat ca ar fi avut o astfel de discutie cu Ponta, iar acesta a replicat ca, in conditiile in care la acea discutie au existat martori, poate sa o acuze pe Monica Macovei ca minte. Macovei a spus ca Ponta nu a excelat ca procuror, dar ca ea nu are "competenta si nici dorinta" de a ancheta ce a facut el. Ministrul Justitiei a fost audiat, miercuri, de membrii Comisiei in legatura cu o serie de cazuri, precum cel referitor la implicarea in dosarul privind casa parintilor sai si refuzul la cererea autoritatilor romane de extradare din Suedia a lui Gregorian Bivolaru.
Schimbarea completului prin incalcarea legii
Macovei a sustinut in fata deputatilor ca "nu a intervenit in nici un fel" in cazul privind imobilul in care locuiesc parintii sai. "Nu am intervenit in nici un fel, nici in schimbarea completului si nici in solutia care s-a dat", a insistat ministrul. Macovei a precizat ca, in acest caz, exista o ancheta pe rol la Sectia 2 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar la Consiliul Magistraturii se face o ancheta disciplinara privind doi judecatori. "Tot ce s-a intamplat s-a datorat nu interventiei mele sau faptului ca parintii mei stateau acolo, ci faptului ca intre doamna judecator Luana Stancu si doctorul care statea in acelasi imobil si avea aceeasi situatie juridica, adica era parat in acel proces, a existat aceasta relatie care a determinat mai departe evenimentele pe care le stim, schimbarea completului de judecata", a spus Macovei. Ea a explicat ca, intre timp, judecatoarea Stancu a facut cerere de pensionare.
Macovei le-a mai spus ca solutia data nu a fost in favoarea parintilor ei, ci a fost data in favoarea doctorului Popa, care sta in imobilul in care locuiesc si parintii acesteia. Macovei le-a mai spus deputatilor ca "schimbarea completului a fost categoric prin incalcarea legii". Ponta a intrebat-o pe Macovei ce se va intampla daca se va dovedi ca luarea deciziei in acest caz s-a facut pe considerente ilegale si daca va exista o condamnare la CEDO. Macovei a precizat ca spera sa se finalizeze pe plan national cele doua proceduri, cea disciplinara si cea penala, inainte de o eventuala hotarare a CEDO. Macovei a respins acuzatiile privind antepronuntarea sa in cazul Gregorian Bivolaru, sustinand ca ce a facut ca reprezentant al APADOR-CH a tinut de activitatea organizatiilor neguvernamentale. Daca a gresit cineva in Romania, cine a gresit? Chiar daca nu mai pedepsim, e important sa stim", a mai spus Macovei.
Ministrul Justitei Monica Macovei nu a mai fost audiata ieri de senatorii din Comisia de Abuzuri, intalnirea fiind reprogramata saptamana viitoare. Sedinta comisiei a fost suspendata, dupa o asteptare de 35 de minute, de catre presedintele acesteia, Rodica Stanoiu, doar cu cateva minute inainte ca ministrul sa se prezinte la discutiile cu senatorii. Macovei fusese invitata la comisie in urma unei sesizari a senatorului PRM Gheorghe Funar. Acesta a reclamat ca ministrul a incasat ilegal indemnizatii de sute de milioane de lei vechi pentru sedinte ale CSM la care nu ar fi participat. (R.G.&V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.