Haos la Directia Politiei de Frontiera Radauti. Aceasta este concluzia evaluarii ordonate de chestorul de politie Nelu Pop, intuind ca subordonatii sai nu-si fac datoria. Exact acest lucru au gasit echipele de control in zona de nord a tarii, motiv p
Haos la Directia Politiei de Frontiera Radauti. Aceasta este concluzia evaluarii ordonate de chestorul de politie Nelu Pop, intuind ca subordonatii sai nu-si fac datoria. Exact acest lucru au gasit echipele de control in zona de nord a tarii, motiv pentru care trei ofiteri au fost destituiti, iar alti 14 atentionati.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane de Frontiera, verificarile au fost efectuate in luna ianuarie a.c., cand ofiteri specializati din cadrul Serviciului Control au evaluat Inspectoratele Judetene PF Maramures si Suceava, urmarindu-se modul de indeplinire a atributiilor si misiunilor referitoare la supravegherea si controlul frontierei de stat, prevenirea si combaterea migratiei ilegale, a faptelor din sfera criminalitatii transfrontaliere si a coruptiei interne, felul in care coordoneaza subordonatii, precum si pregatirea profesionala a oamenilor legii. Pentru ca au fost constatate grave abateri privind exercitarea atributiilor de catre unii politisti cu functii de conducere, fiind inregistrate, totodata, si rezultate neperformante in domeniul operativ, au fost dispuse eliberari din functii si atentionari. Pentru aplicarea unui management defectuos si lipsa exigentei in organizarea, indrumarea si coordonarea supravegherii si controlului la trecerea frontierei de stat comisarii-sefi Dorel Ratanu, seful Sectorului PF Poienile de sub Munte (IJPF Maramures), Gheorghe Chesa, adjunct al sefului Sectorului PF Sarasau (IJPF Maramures) si Iulian Parvu, seful Sectorului PF Izvoarele Sucevei (IJPF Suceava) si-au pierdut posturile. De asemenea, au fost atentionati sefii si prim-adjunctii Inspectoratelor Judetene Maramures si Suceava pentru superficialitatea aratata in sprijinirea, indrumarea si controlul politistilor din subordine. Acelasi "tratament" a fost aplicat si in cazul a patru ofiteri cu functii de conducere din cadrul IJPF Maramures si trei din cadrul IJPF Suceava, pentru lipsa rezultatelor performante. Pentru remedierea neajunsurilor constatate, politistilor li s-au acordat 3 luni de "gratie", urmand ca dupa expirarea acestei perioade sa se realizeze o noua evaluare a muncii lor. Si trei agenti din cadrul Sectorului PF Siret au fost "urecheati" pentru superficialitatea manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.