Organizatia neguvernamentala APADOR-CH a depus ieri, la Parchetul General o plangere penala impotriva procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, acuzandu-l pe acesta de comiterea mai multor infractiuni. Astfel, membrii APADOR-CH l-au acuzat pe Bot
Organizatia neguvernamentala APADOR-CH a depus ieri, la Parchetul General o plangere penala impotriva procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, acuzandu-l pe acesta de comiterea mai multor infractiuni. Astfel, membrii APADOR-CH l-au acuzat pe Botos de neexecutare a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. APADOR-CH a anuntat ca Botos a refuzat, inca din 2003, sa puna in aplicare o decizie definitiva a Tribunalului Bucuresti, prin care Parchetul era obligat sa puna la dispozitia asociatiei informatii de interes public privind supravegherea persoanelor, desi a fost amendat civil in mai multe randuri.
Membrii APADOR-CH considera ca "refuzul de a executa o hotarare judecatoreasca irevocabila constituie si infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor". (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.