Companiile care au incheiat contracte de inchiriere a unor portiuni de plaja trebuie sa indeplineasca o serie de obligatii, printre care si interzicerea comertului ambulant si au camparii pe plaja, conform unei ordonante de urgenta aprobata miercuri
Companiile care au incheiat contracte de inchiriere a unor portiuni de plaja trebuie sa indeplineasca o serie de obligatii, printre care si interzicerea comertului ambulant si au camparii pe plaja, conform unei ordonante de urgenta aprobata miercuri de Guvern. Astfel, operatorii care au inchiriat plaje de la Administratia Nationala Apele Romane trebuie sa permita accesul liber si libera circulatie a turistilor, sa curete zilnic suprafata inchiriata, sa mentina in buna stare de functionare dotarile din zona, inclusiv cele de agrement, sa asigure conditiile sanitare si de protectie a mediului in apa si pe plaja si sa indeparteze obiectele periculoase. Totodata, firmele respective sunt obligate sa informeze autoritatile in cazul poluarii apei marii. Potrivit ordonantei, plaja trebuie amenajata corespunzator si serviciile turistice asigurate de la inceputul sezonului estival, respectiv 1 mai, si pana la inchiderea lui, pe data de 30 septembrie. Firmele trebuie sa amplaseze pe plaja cel putin o cabina de schimbat vestimentatia pentru fiecare 100 de persoane, cel putin un cos de gunoi pentru colectarea selectiva a deseurilor amplasate la fiecare 250 de metri patrati, rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati si un sistem de semnalizare a conditiilor de imbaiere. Actul normativ prevede ca pe plaja pot fi construite doar toalete, cand acestea nu pot fi construite in zona limitrofa, dotari pentru agrement, posturi de prim ajutor si de salvare, instalatii de captare a energiei solare in zona bateriilor de dus sau amenajari cu caracter provizoriu, demontabile. Accesul pe plaja este interzis persoanelor cu animale precum si vehiculelor, cu exceptia celor care intretin zona sau sunt folosite in diverse interventii. Pe plaja trebuie sa fie asigurate servicii publice de salvare si posturi de prim ajutor, organizarea acestora intrand in atributiile administratiei locale, impreuna cu asigurarea ordinii si a lucrarilor de canalizare si alimentare cu apa in zona limitrofa plajei. Finantarea acestor proiecte este asigurata din veniturile obtinute prin colectarea taxei hoteliere. Amenzile pentru nerespectarea obligatiilor de catre autoritatile locale si operatorii plajei sunt cuprinse intre 10.000 de lei si 20.000 de lei. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.