Scandalul de dopaj care vizeaza delegatia de schi fond si biatlon a Austriei la JO de iarna este departe de a se fi incheiat, atat CIO, cat si autoritatile italiene cercetand in aceste zile mai multi sportivi si oficiali suspectati ca ar fi folosit s
Scandalul de dopaj care vizeaza delegatia de schi fond si biatlon a Austriei la JO de iarna este departe de a se fi incheiat, atat CIO, cat si autoritatile italiene cercetand in aceste zile mai multi sportivi si oficiali suspectati ca ar fi folosit substante interzise. Dupa valtoarea evenimentelor din weekend, antrenorul austriac Markus Gandler a facut ieri o declaratie socanta, sustinand ca biatlonistii Wolfgang Perner si Wolfgang Rottmann, care au parasit competitia de la Torino a doua zi dupa perchezitia resedintei lor din Satul Olimpic de la Sestriere, au marturisit ca au utilizat metode probabil ilicite. "Ei au marturisit ca au utilizat metode probabil ilicite", a explicat Gandler in cadrul unei conferinte de presa, organizata de presedintele federatiei austriece de schi, Peter Schroecksnadel. Seful OSV a precizat, cu aceasta ocazie, ca biatlonistii vizati de autoritatile italiene au fost deja audiati de comisia de disciplina a forului austriac si au fost exclusi din delegatie pe motiv ca au parasit Italia fara autorizatie din partea Comitetului Olimpic Austriac. "Din fericire, din cate stiu nu au fost gasite produse interzise decat la un singur sportiv. Faptul ca au fost gasite seringi pare un lucru grav, dar sportivii pot utiliza seringi si pentru a-si injecta vitamine, in prezenta unui medic", a mai spus Schrocksnadel. Conform presei din Austria, dupa perchezitia carabinierilor, alti doi antrenori de schi, Emil Hoch si Roland Diethart, au parasit in mod precipitat Italia. Tot ieri, unul dintre cei doi sportivi austrieci care s-au sustras raziei, Wolfgang Perner, a afirmat ca a plecat din Satul Olimpic deoarece i-a fost teama de inchisoare, stiind fiind faptul ca legea italiana prevede si deschiderea unei actiuni penale in afara suspendarii in caz de dopaj. Speriat, biatlonistul Perner a subliniat ca invazia carabinierilor a fost inumana, dupa care a concluzionat: "Pentru mine, totul este sfarsit. Nu-mi mai trebuie biatlon de acum inainte pentru nimic in lume!". In alta ordine de idei, ex-directorul sportiv al schiorilor austrieci, Walter Mayer, banuit ca ar fi fost prezent la JO de iarna desi este exclus de CIO pana in 2010, a fost eliberat de politia austriaca, marti seara, dupa ce fusese retinut pe autostrada in urma unui control rutier de rutina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.