Cosmin Olaroiu a anuntat ieri ca le-a cerut elevilor sai sa invinga pe Heerenveen si in meciul de astazi, din mansa secunda a 16-imilor de finala din Cupa UEFA, dupa ce acum o saptamana ros-albastrii s-au impus cu 3-1, decizand practic calificarea. "
Cosmin Olaroiu a anuntat ieri ca le-a cerut elevilor sai sa invinga pe Heerenveen si in meciul de astazi, din mansa secunda a 16-imilor de finala din Cupa UEFA, dupa ce acum o saptamana ros-albastrii s-au impus cu 3-1, decizand practic calificarea. "Le-am spus jucatorilor ca va fi, cred, o audienta record la acest meci si ca trebuie sa ramana concentrati si sa castige. E foarte importanta calificarea, dar vreau sa castigam, sa facem un joc bun, pentru a-i rasplati pe suporterii care au epuizat biletele cu doua zile inaintea partidei. Eu le cer intotdeanua sa castige, chiar si in meciurile amicale sau in cele scoala, cu juniorii", a declarat ieri antrenorul Stelei. "Plecam de la 0-0 si, ca si in tur, cel mai important este sa inscriem, iar atunci sansele de calificare vor creste substantial. Este clar, nu vom juca sa conservam rezultatul din prima mansa, ci sa marcam gol sau goluri", a apreciat Olaroiu. Acesta s-a declarat satisfacut de faptul ca Steaua va evolua impotriva lui Heerenveen cu casa inchisa. "Ma bucur ca vom avea un stadion plin. Este rezultatul manierei in care jucatorii au evoluat in prima mansa si al victoriei din Olanda. Cred ca suporterii au luat cu asalt casele de bilete si din foamea de fotbal dupa aceasta vacanta, dar si pentru jocul Stelei. Si noi, si Rapidul am obtinut rezultate bune, suntem aproape sa eliminam echipe din Olanda si Germania, iar oamenii au simtit acest semnal al nostru. Acum datoria noastra este sa ii multumim", a comentat Oli.
Steaua nu a incheiat campania de transferuri
Olaroiu s-a declarat convins ca jucatorii sai nu vor trata meciul cu lejeritate. "Nu va fi o formalitate cu Heerenveen, fiindca educatia jucatorilor din aceasta tara este sa joace pana la ultimul fluier. Probabil ca la olandezi vor intra cativa jucatori mai putin folositi, care vor dori sa profite de aceasta sansa si sa se impuna, de aceea le-am cerut jucatorilor sa ramana concentrati si sa isi faca jocul lor, pentru a nu avea probleme", a afirmat tehnicianul ros-albastrilor.
El a refuzat sa discute despre viitorul adversar din optimile de finala. "Vorbim joi, dupa ora noua seara. Numai Dumnezeu stie cum e mai bine. Daca anul trecut Steaua ar fi avut de ales intre Valencia si Villarreal, probabil ca i-ar fi vrut pe ultimii, dar pe teren lucrurile au stat exact invers, calificandu-se in dauna Valenciei pentru a fi apoi eliminati de Villarreal. Acum, Alkmaar si Betis sunt echipe diferite, dar mai bine vorbim dupa meci", a comentat Oli. Antrenorul Stelei a anuntat ca doreste in continuare sa mai aduca unul sau doi jucatori, pentru a intari lotul pe care il are la dispozitie.
Desi a refuzat sa se considere calificat in optimile de finala, Oli a vorbit despre "meciurile grele din campionat si din Cupa UEFA care urmeaza". "Incercam sa completam lotul cu unul sau doi jucatori, dar nu pentru ca cei care ar fi aici nu sunt valorosi. Noi am pastrat tot ce a este bun, dar avem nevoie de concurenta pe anumite posturi, fiindca ne asteapta partide multe si grele", a comentat Olaroiu. El s-a referit si la campania de transferuri a rivalilor din "Groapa". "Era normal ca Dinamo sa se intareasca, dar nu avem de ce sa ne temem. Dinamo este un club puternic, a concurat tot timpul cu Steaua, tari sunt si Rapid, si Timisoara, si CFR Cluj, si Farul, asa ca va fi un retur tare", a afirmat antrenorul Stelei. (B.G.)
Trei australieni la Steaua
Site-ul sportsaustralia.com a anuntat ieri ca trei jucatori de la FC Sydney, David Carney, Sasho Petrovski si Iain Fyfe vor fi imprumutati la Steaua, acestia urmand sa se alature echipei pregatite de Cosmin Olaroiu la inceputul lunii martie.
Carney, Petrovski si Fyfe spera ca evoluand la Steaua sa-i atraga atentia selectionerului Australiei, Guus Hiddink, in vederea cooptarii lor in lotul pentru CM din Germania. Carney este mijlocas dreapta, in varsta de 22 de ani, ar putea semna contractul cu Steaua dupa ce va reveni de la nationala Australiei cu care va disputa un meci impotriva reprezentativei Bahreinului, contand pentru preliminariile Cupei Asiei, Petrovski, in varsta de 31 de ani, evolueaza la FC Sydney ca atacant, iar Fyfe este un fundas central care va implini, pe 2 aprilie, 24 de ani.
Cei trei s-ar putea alatura lotului Stelei dupa data de 5 martie, cand este programata finala campionatului Australiei, in care FC Sydney va intalni castigatoarea partidei de duminica dintre Adelaide United si Central Coast Mariners. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.