Declaratiile presedintelui Basescu, facute luni seara la TVR1, referitoare la faptul ca "armata are o mare problema" vin in contradictie totala cu cele spuse de ministrul Apararii nationale dupa audierile de la Comisia de aparare din Senatul Romaniei
Declaratiile presedintelui Basescu, facute luni seara la TVR1, referitoare la faptul ca "armata are o mare problema" vin in contradictie totala cu cele spuse de ministrul Apararii nationale dupa audierile de la Comisia de aparare din Senatul Romaniei, imediat dupa declansarea scandalului cu CD-ul care continea informatii militare secrete. Daca in urma cu doua saptamani, Atanasiu spunea ca informatiile de pe CD "sunt vechi si irelevante", ieri, ministrul Apararii a dat publicitatii o declaratie de presa prin care recunoaste ca Armata Romaniei are de-a face cu o problema grava. "Am dispus sa se ia, urgent, masuri suplimentare pentru asigurarea protectiei trupelor dislocate in teatre", a declarat Teodor Atanasiu. El a tinut sa precizeze ca, "in ceea ce priveste situatia generata de faptul ca informatii clasificate, gestionate de militari, au ajuns in posesia unor persoane neautorizate, apreciez ca avem de-a face cu o problema grava, desigur regretabila, dar care nu caracterizeaza Armata Romaniei, in ansamblul ei".
Atanasiu se pune bine cu presa
Legat de ancheta interna care se deruleaza in armata, Atanasiu vrea sa ne asigure ca vor urma sanctiuni drastice. "Ancheta interna, in curs de derulare, urmareste reconstituirea si analiza activitatii desfasurate in domeniul protectiei informatiilor incepand din 2003, pentru stabilirea responsabilitatilor pana la nivelul acelor sefi care, prin atributiile de serviciu, erau obligati sa asigure protectia informatiilor militare. La finalizarea anchetei interne, care se limiteaza doar la activitatea personalului MApN, vom face publice concluziile acesteia. Va asigur ca vom lua masuri ferme impotriva celor responsabili de producerea acestui eveniment", a precizat ministrul Apararii. Probabil ca in acest fel, Atanasiu spera sa scape de o demisie de onoare ceruta direct de deputatul PSD Ion Stan si voalat de Traian Basescu, care nu are o relatie foarte buna cu ministrul liberal de la Aparare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.