In Romania nu au existat centre secrete de detentie CIA si nici un oficial roman nu a fost implicat in lipsirea ilegala de libertate a vreunei persoane. Acesta este rezultatul investigatiilor desfasurate pana in prezent la nivel intern, asa cum se ar
In Romania nu au existat centre secrete de detentie CIA si nici un oficial roman nu a fost implicat in lipsirea ilegala de libertate a vreunei persoane. Acesta este rezultatul investigatiilor desfasurate pana in prezent la nivel intern, asa cum se arata in raspunsul pe care Ministerul roman al Afacerilor Externe l-a inaintat secretarului general al Consiliului Europei. Raspunsul la investigatia initiata de oficialul european in temeiul art. 52 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului a fost elaborat in consultare cu toate institutiile romane competente. In acelasi document se precizeaza ca Romania va adopta si in continuare aceeasi atitudine transparenta si va pune la dispozitia tuturor mecanismelor de investigare constituite pe aceasta tema informatiile solicitate, conchide MAE. Romania si Polonia trebuie sa raspunda acuzatiilor potrivit carora ar gazdui inchisori secrete ale CIA si trebuie sa ofere informatii complete despre operatiunile desfasurate pe teritoriile lor, a apreciat organizatia Human Rights Watch intr-un comunicat remis Mediafax.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.