Recunoasterea independentei Kosovo ar putea crea un precedent pentru recunoasterea de catre comunitatea internationala a noului statut al Transnistriei, Osetiei de Sud sau Abhaziei, a declarat, ieri, vicepresedintele Dumei de stat, ultranationalistul
Recunoasterea independentei Kosovo ar putea crea un precedent pentru recunoasterea de catre comunitatea internationala a noului statut al Transnistriei, Osetiei de Sud sau Abhaziei, a declarat, ieri, vicepresedintele Dumei de stat, ultranationalistul liberal-democrat Vladimir Jirinovski, preluat de Rompres. Mai generos in declaratii, presedintele parlamentului transnistrean, Evgheni Sevciuk, a apreciat, de asemenea, ca diferendul transnistrean ar trebui rezolvat prin analogie cu modul in care va fi solutionata situatia provinciei Kosovo. "Situatia din Kosovo nu poate fi unica. Ea trebuie sa devina algoritmul solutionarii altor conflicte, inclusiv a celui din Transnistria", a punctat Sevciuk, aflat, ieri, la Moscova, excluzand posibilitatea retragerii fortelor ruse de mentinere a pacii din regiune inainte de rezolvarea politica a diferendului. "Apreciem drept foarte eficiente actiunile pacificatorilor - nu sunt morti, nu exista conflict armat", a mai spus Sevciuk. In antiteza, presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a reafirmat, marti, la Skopje, ca modelul de solutionare a problemei statutului Kosovo nu poate fi aplicat in cazul Transnistriei. "Se propune ca modelul de rezolvare a problemei Kosovo sa fie aplicat si in cazul conflictului transnistrean, al celui abhaz si al celui osetin. Nu putem accepta o asemenea idee, deoarece fiecare din ele s-a declansat si a evoluat in mod diferit", a declarat Voronin dupa intreverea avuta cu omologul sau macedonean Branko Crvenkovski. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.