Abonamentul pentru gazele naturale poate fi interesant pentru clienti, dar in Romania nu a fost foarte bine explicat, a declarat, ieri, presedintele grupului francez Gaz de France, Jean-Francois Cirelli (foto). "In Romania a existat o oarecare neinte
Abonamentul pentru gazele naturale poate fi interesant pentru clienti, dar in Romania nu a fost foarte bine explicat, a declarat, ieri, presedintele grupului francez Gaz de France, Jean-Francois Cirelli (foto). "In Romania a existat o oarecare neintelegere in legatura cu abonamentul la gaze naturale. Poate ca nu a fost foarte bine explicat ceea ce inseamna acest abonament. Nu inseamna ca inainte de introducerea abonamentului plateam cat consumam si, prin introducerea lui, platim oricum, consumam sau nu. Anul trecut a existat o tentativa de introducere a abonamentului, dar care nu a fost un mare succes. Cred ca in toate tarile exista abonament si se poate ca el sa devina interesant pentru clienti", a explicat Cirelli. Acesta a precizat ca trebuie explicata clientilor importanta abonamentului, pentru a-i face sa inteleaga, insa introducerea acestuia nu este decisa de Distrigaz Sud, ci de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale.
Abonamentul la gaze inseamna plata unui serviciu in avans, adica un imprumut al consumatorului catre furnizor. Pentru o relatie corecta intre abonat si furnizor ar trebui ca abonamentul sa presupuna o reducere a costului gazului mai mare sau cel putin egala cu dobanda practicata de banci la imprumuturi. Aceasta idee a fost recunoscuta chiar de Cirelli, potrivit caruia consumul ar trebui sa fie mai ieftin odata cu introducerea abonamentului. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.