Cosmin Barcauan va juca in acest retur la Dinamo, fundasul fiind imprumutat pana la vara de la Sahtar Donetk dupa o intelegere intre Nicolae Badea, presedintele CA al clubului din Groapa, si Mircea Lucescu, antrenorul campioanei din Ucraina. Barcauan
Cosmin Barcauan va juca in acest retur la Dinamo, fundasul fiind imprumutat pana la vara de la Sahtar Donetk dupa o intelegere intre Nicolae Badea, presedintele CA al clubului din Groapa, si Mircea Lucescu, antrenorul campioanei din Ucraina. Barcauan va reveni joi seara in Romania pentru a se alatura lotului condus de Esteban Vigo. "Mi s-a implinit un vis, sa joc din nou la Dinamo! Sunt foarte fericit si abia astept sa pun umarul la castigarea campionatului. Salutari tuturor suporterilor dinamovisti. Nu pot sa le transmit decat ca ne vom bucura la vara asa cum numai noi stim sa o facem", a declarat Barcauan. Fotbalistul, care a jucat si pentru Nationala, s-a transferat in vara anului 2004, dupa ce a castigat campionatul cu Dinamo, la Sahtar, pentru 1.000.000 de dolari. "Avem multi fundasi centrali de valoare si ii era greu sa joace. Am considerat ca este mai bine sa plece la Dinamo. Am dorit ca Dinamo sa primeasca intariri, dupa ce Steaua si Rapid au crescut in valoare, spre beneficiul fotbalului romanesc. Nu conteaza ca eu n-am relatii bune cu Giovanni Becali, eu am facut acest lucru pentru Dinamo. In plus, Cosmin este un baiat extraordinar, caruia n-am ce sa-i reprosez si care este cu sufletul la Dinamo", a spus Lucescu, precizand ca salariul lui Barcauan, cifrat la aproximativ 300.000 de euro pe sezon, va fi platit in parti egale de cele doua cluburi. Prin aducerea lui Barcauan, Dinamo a renuntat definitiv la varianta readucerii lui Gabriel Tamas, de la Spartak Moscova, mai ales ca gruparea rusa a cerut 2,5 milioane de dolari pentru un transfer definitiv. Barcauan se alatura astfel unei liste impresionante de transferuri facute de Dinamo, club care i-a mai adus in aceasta iarna pe Cristian Munteanu, Ionel Danciulescu, Dan Alexa, Catalin Munteanu, Dorin Mihut si Tiberiu Curt. Intre timp, "cainii rosii" s-au despartit de Gabriel Tamas (reintors la Spartak Moscova) si Mihaita Plesan. De asemenea, Dinamo a schimbat in aceasta iarna si antrenorul, Ioan Andone, ajuns la Omonia Nicosia, fiind inlocuit de spaniolul Vigo Esteban Benitez. Tot ieri, site-ul oficial al "cainilor rosii" a mai anuntat ca Stefan Grigorie si George Galamaz vor juca din acest retur pentru campioana Poloniei, Wisla Cracovia. Titulari la Dinamo in turul campionatului, Grigorie si Galamaz au pierdut echipa in aceasta perioada de pregatiri, fiind imprumutati pana la finalul sezonului la echipa antrenata de Dan Petrescu. Cei doi jucatori au parasit deja cantonamentul de la Kemer Resort Hotel (Turcia) si erau asteptati aseara in Romania. Wisla are si prima optiune de transfer definitiv pentru cei doi fotbalisti. (MIG)
Buta si Florea spre Dinamo
Cornel Buta, de la Volin Lutk, si Daniel Florea, de la Sahtar Donetk, ar putea evolua la Dinamo in returul acestei editii de campionat, au declarat surse din cadrul echipei din Soseaua Stefan cel Mare. Buta ar putea veni la Dinamo din postura de jucator liber, dupa ce fotbalistul a depus memoriu la Federatia Ucraineana de Fotbal. "Nu mi-am primit sumele prevazute in contract de sapte luni si trebuia sa fac ceva pentru a-mi recupera drepturile. Banii s-au dat cu intarziere inca de cand am venit aici, dar ca acum nu a fost niciodata. Maine se va judeca si cazul meu la federatie", a declarat Buta, care a adaugat ca si-ar dori sa revina la echipa antrenata de Esteban Vigo. Oficialii lui Dinamo au discutat si posibilitatea unui imprumut al fundasului stanga de la Sahtar Donetk, Daniel Florea, insa oficialii clubului ucrainean doresc sa-l vanda pe jucator, tinand cont de faptul ca acesta se afla in ultimul an de contract. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.