Consilierii de stat Octavian Belu si Mariana Bitang vor coordona Comisia prezidentiala pentru sustinerea sportului romanesc, ce se va constitui astazi la Palatul Cotroceni, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezindentiale. "Avem mai multe
Consilierii de stat Octavian Belu si Mariana Bitang vor coordona Comisia prezidentiala pentru sustinerea sportului romanesc, ce se va constitui astazi la Palatul Cotroceni, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezindentiale. "Avem mai multe proiecte in plan, dar constituirea acestei comisii este primul pas oficial de cand am fost numiti in functiile de consilieri de stat pe probleme de sport", a declarat ieri fostul antrenor al lotului feminin olimpic de gimnastica artistica. La sedinta de constituire a comisiei respective vor participa reprezentanti de la Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, MApN, Ministerul Muncii, dar si ai institutiilor implicate in sportul de performanta, Agentia Nationala pentru Sport, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Agentia Nationala Antidoping. De asemena, vor mai fi prezenti un oficial al Camerei Deputatilor si presedintii a doua federatii sportive, Adrian Stoica (gimnastica) si Cristian Gatu (handbal). "La fiecare sedinta vor fi prezenti, prin rotatie, reprezentantii altor federatii, pentru a vorbi fiecare despre problemele pe care le au", a explicat Belu, adaugand ca noua comisie va avea rol onorific si consultativ si va aborda problemele sportului romanesc, de la nivelul scolar, pana la pregatirea olimpica pentru participarea la JO de la Beijing. "Speram ca aceasta comisie, in care se vor aduna toti cei implicati in sustinerea sportului romanesc sa reuseasca sa convinga pe toata lumea sa treaca de la vorbe la fapte", a concluzionat cel mai titrat antrenor roman din toate timpurile. (T. RIST)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.