Virusul gripei aviare inalt patogen H5N1 a fost depistat si la o proba prelevata de la un porumbel salbatic gasit pe camp la doi kilometri distanta de localitatea Mereni din judetul Constanta, aflata in apropiere de Topraisar, unde exista deja un foc
Virusul gripei aviare inalt patogen H5N1 a fost depistat si la o proba prelevata de la un porumbel salbatic gasit pe camp la doi kilometri distanta de localitatea Mereni din judetul Constanta, aflata in apropiere de Topraisar, unde exista deja un focar. Virusul H5N1 al gripei aviare a mai fost identificat, marti seara, in urma testelor rapide, si la doua lisite si doua lebede gasite moarte in ultimele zile in sudul litoralului. Mertoiu a precizat ca cele doua lisite au fost descoperite pe Lacul Mangalia si in Portul turistic Mangalia, in timp ce lebedele au fost gasite pe Lacul Neptun, respectiv plaja dintre Eforie Nord si Eforie Sud.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.