Mircea Radulescu (foto), seful Scolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, a anuntat ieri ca invitatul de onoare al consfatuirii tehnicienilor din diviziile A si B, programata luni, este italianul Alberto Zaccheroni. Fostul antrenor al lui Udinese,
Mircea Radulescu (foto), seful Scolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, a anuntat ieri ca invitatul de onoare al consfatuirii tehnicienilor din diviziile A si B, programata luni, este italianul Alberto Zaccheroni. Fostul antrenor al lui Udinese, AC Milan, cu care a castigat titlul in Serie A in 2000, Inter, Lazio si Venezia le va vorbi antrenorilor romani despre relatia dintre joc si antrenament prin prisma experientei pe care acesta o are din fotbalul italian. Radulescu a precizat ca in cadrul consfatuirii de la Casa Fotbalului se vor compara golurile marcate in sezonul 2004/2005 in Liga Campionilor cu cele reusite in turul acestui sezon in Divizia A, pentru a se urmari diferentele de finalizare din cele doua competitii. El a mentionat ca membrii scolii le vor face unele recomandari tehnicienilor romani in ceea ce priveste relatia lor cu reprezentantii mass-media, dar si a imaginii pe care trebuie sa o afiseze. "Vrem ca sa se rareasca contactul cu presa. La fel si timp de 10-15 minute dupa terminarea meciurilor, pentru ca antrenorii sa-si poata sedimenta ideile, pentru a-si face un plan sintetizat, altfel ar putea sa apara declaratii hazardate", a completat Radulescu. De asemenea, seful Scolii Federale de Antrenori si-a declarat intentia de a propune ca antrenorii romani sa nu mai intre in "silenzio stampa", iar daca o vor face sa fie sanctionati. Radulescu a mai spus ca urmatoarea generatie de antrenori care va obtine licenta PRO va incepe cursurile Scolii Federale la sfarsitul anului 2006, printre amatori anuntandu-se Bogdan Stelea, Marin Barbu, Gheorghe Multescu si Miodrag Belodedici. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.