Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a reusit, ieri, sa obtina de la Ministerul Muncii aviz favorabil acordarii vizelor de lunga sedere in Romania pentru jucatorii straini care activeaza in campionatele interne. "Jucatorii straini, sarbi in marea
Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a reusit, ieri, sa obtina de la Ministerul Muncii aviz favorabil acordarii vizelor de lunga sedere in Romania pentru jucatorii straini care activeaza in campionatele interne. "Jucatorii straini, sarbi in marea majoritate, plecau la fiecare trei luni pentru ca sa-si prelungeasca viza de sedere in Romania. Acum, totul s-a rezolvat, jucatorii straini urmand sa primeasca viza de lunga sedere, de pana la un an", a spus extrem de multumita Carmen Tocala, revenita recent din SUA, unde a fost ca sa-si urmareasca fiul, Vlad Moldoveanu, in campionatul colegiilor. Totodata, presedintele FRB a mai explicat ca decizia a fost obtinuta dupa ce, impreuna cu ANS, si in special cu sprijinul presedintelui Florian Gheorghe, a depus un memoriu la Ministerul Muncii, prin care arata ca baschetul este sport amator. "Sportivii au contracte individuale de munca, nu contracte profesioniste, care intra sub incidenta altor legi fiscale", a spus Tocala, adaugand ca pana acum, sportivii aveau dreptul la o viza de scurta sedere, a carei durata totala sa nu depaseasca 90 de zile in decurs de sase luni de la data primei intrari pe teritoriul Romaniei. Astfel, incepand din februarie, vizele de lunga sedere vor fi acordate jucatorilor straini de misiunile diplomatice sau consulare ale Romaniei din tarile in care se face cererea, vizele urmand sa se acorde dupa ce sportivii respectivi vor prezenta dovada asigurarii medicale, a asigurarii conditiilor de cazare in Romania si un certificat de cazier judiciar. Aceleasi probleme legate de viza se regasesc si la volei, hochei si rugby, unde activeaza peste o suta de jucatori straini. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.