Stefan I. Dragulescu ramane in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, dupa ce Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a decis sa puna in aplicare sentinta emisa de Inalta Curte de Casatie si Justiti
Stefan I. Dragulescu ramane in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, dupa ce Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a decis sa puna in aplicare sentinta emisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie in acest sens. MEdC precizeaza ca a emis Ordinul 3257/2006 privind punerea in executare a sentintei civile pronuntate de Curtea de Apel Timisoara, ramasa definitiva si irevocabila prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Prin acea decizie, recursul declarat de minister a fost respins ca nefondat si a fost mentinuta sentinta civila pronuntata de Curtea de Apel Timisoara in procesul intentat MEdC de Stefan I. Dragulescu. La inceputul anului 2004, Stefan Dragulescu a fost reales in functia de rector, dar MEdC a refuzat sa valideze alegerile, motivand ca acesta nu mai are dreptul, conform legii, sa ocupe postul inca un mandat. Dragulescu a sustinut, insa, ca unul dintre mandatele sale, in perioada cand a fost ministru al Sanatatii, a fost incomplet, deci nu poate fi luat in calcul. El a actionat in judecata Ministerul Educatiei si Cercetarii si a demisionat din functia de rector in perioada procesului, mai ales din cauza amenintarilor oficialilor de la minister ca vor bloca finantarea universitatii. Decizia ICCJ a anulat trei ordine de ministru emise pe parcursul anului 2004. Este vorba despre Ordinul MEdC 3550/2004 privind neconfirmarea lui Stefan I. Dragulescu in functia de rector si recomandarea organizarii de noi alegeri in conditiile legii, Ordinul MEdC 3821/2004 privind retragerea calitatii de ordonator de credite lui Stefan I. Dragulescu si Ordinul MEdC 5878/2004 privind desemnarea lui Marius Raicu in calitate de ordonator de credite al UMF Timisoara si imputernicirea acestuia de a exercita atributiile functiei de rector. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.