Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a declarat ieri ca echipa sa este favorita la calificarea in optimile de finala ale Cupei UEFA, prin prisma rezultatului obtinut la Berlin. "Chiar daca am castigat prima mansa, calificarea nu este jucata. Hertha
Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a declarat ieri ca echipa sa este favorita la calificarea in optimile de finala ale Cupei UEFA, prin prisma rezultatului obtinut la Berlin. "Chiar daca am castigat prima mansa, calificarea nu este jucata. Hertha are doua variante: vor strange randurile si se vor mobiliza exemplar sau vor continua pasa proasta, insa parerea mea, cunoscand mentalitatea germana, este ca vor incerca sa dea totul pe teren, mai ales ca nu mai au nimic de pierdut. Sa nu uitam ca sunt echipa clasata pe locul 6 in Bundesliga, au proiecte foarte ambitioase, iar prima infrangere in acest sezon a fost in partida cu noi. De asemenea, ma astept ca Marcelinho sa incerce sa ne faca viata grea, in conditiile in care coechipierii l-au sustinut in ultima etapa", a declarat tehnicianul giulestenilor. Dinu Gheorghe, presedintele Rapidului, a dezvaluit ca giulestenii vor fi premiati exemplar in cazul in care vor obtine calificarea. "Suma pe care o vor primi jucatorii, staff-ul tehnic si administrativ se ridica la 250.000 de dolari, din care se vor scadea impozitele. Eu voi fi cel care va decide contributia fiecarei persoane la aceasta calificare", a precizat Gheorghe, facand trimitere la un conflict intre antrenor si Constantin Zotta, secretarul general al clubului. Burdujan nu va fi convocat in urma cumulului de cartonase galbene iar portarul Apula Bete face subiectul unei anchete declansate de FIFA, astfel ca giulestenii nu vor risca folosirea lui. Altfel, presedintele giulestean nu a scapat ocazia de a-i raspunde lui Mitica Dragomir, dupa ce acesta declarase ca Rapidul nu are sanse de a merge mai departe. "Sunt unii prin fotbalul romanesc care stiu cine se califica, cine castiga Cupa UEFA, cine face pojar si asa mai departe", l-a ironizat Dinu Gheorghe pe presedintele ligii, fara a-i pronunta, totusi, numele.
Divizia A fara blaturi
Desi concentrati asupra partidei cu Hertha Berlin, rapidistii se gandesc deja la returul campionatului. "Speram ca la finalul competitiei sa obtinem macar dreptul de participare in Cupa UEFA", a spus Razvan Lucescu. Intrebat despre cauzele succesului echipelor romanesti in Cupa UEFA, tehnicianul giulestenilor a remarcat ca absenta meciurilor trucate este principalul factor din spatele evolutiilor excelente. "Avem un campionat care a crescut foare mult in valoare. Au aparut in provincie echipe competitive, ce pun probleme serioase. De asemenea, nu au mai plecat jucatori in strainatate. Sa nu uitam ca in ultimii doi ani de la Rapid a plecat un singur jucator important, Ilyes, insa au fost considerente legate de varsta jucatorului. Niciodata nu s-a pus problema sa renuntam in aceasta iarna la Maldarasanu si Badoi", a precizat Lucescu. In alta ordine de idei, Dinu "Vama" a precizat ca se asteapta ca returul campionatului sa fie cel putin la fel de corect ca si prima parte. " La Rapid nu ne-am implicat in astfel de strategii si cred ca au devenit si conducatorii de club constienti de faptul ca nu este eficient sa faci blaturi. Nu stii nici valoarea jucatorilor si nici a echipei. Declaratiile date de unii care spun ca se tem de blaturile altora fac parte din razboiul psihologic si nu le iau in serios", a incheiat oficialul rapidist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.