Primaria Capitalei va construi parking-uri subterane in 22 de zone aglomerate ale orasului, primarul general Adriean Videanu alocand, in bugetul pentru 2006, peste 328 de milioane de euro in acest scop. Parkarile vor avea doua si trei niveluri, asigu
Primaria Capitalei va construi parking-uri subterane in 22 de zone aglomerate ale orasului, primarul general Adriean Videanu alocand, in bugetul pentru 2006, peste 328 de milioane de euro in acest scop. Parkarile vor avea doua si trei niveluri, asigurand, in total, 14.000 de locuri de parcare. Prima faza a lucrarilor - teoretica, e drept - va fi consumata maine, cand are loc licitatia pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Potrivit viceprimarului general Razvan Murgeanu, solutia tehnica urmareste mutarea parcarilor de suprafata in subteran. "Majoritatea zonelor vizate in proiect sunt cele mai aglomerate din Bucuresti. Ma refer aici la zona Universitate, Romana, Amzei, Piata Revolutiei, Gara de Nord", a spus Murgeanu.
Potrivit oficialului municipal, lucrarile pentru amenajarea parkingurilor vor incepe in primavara acestui an, simultan, in cele 22 de locatii. Trebuie sa spunem, insa, ca urmatorul pas pe care trebuie sa-l faca municipalitatea in cadrul acestui proiect de investitii este tot birocratica: intocmirea caietelor de sarcini pentru licitarea constructorilor. "Investitiile nu vor fi facute in totalitate de catre municipalitate. Avem in vedere incheierea unui parteneriat public-privat, mai ales ca o astfel de investitie poate fi repede amrortizata", a mai spus Murgeanu.
Parcajele subterane vor fi construite in zonele: Piata Obor (1922 de locuri de parcare), Piata Sudului (964 de locuri), Edgar Quinet (346 de locuri), Sala Palatului (951 de locuri), Ateneul Roman (1.637 de locuri), Piata Amzei (108 locuri), Piata Presei Libere (1.466 de locuri), Piata Domenii (82 de locuri), Piata Walter Maracineanu (281 de locuri), Piata Muncii (843 de locuri), Piata Dorobantilor (186 de locuri), Parcul Herastrau - pavilionul H (468 de locuri), Esplanada Gara Baneasa (140 de locuri), Piata Alba Iulia (710 locuri), Soseaua Stefan cel Mare - Bloc "Perla" (270 de locuri), Restaurant "Pescarus" (139 de locuri), Bd Magheru - magazinul "Eva" (96 de locuri), Piata Charles de Gaulle (802 locuri), Parcul Circului (doua locatii - 586 locuri in total), Piata Universitatii (208 locuri) si Gara de Nord (1720 de locuri). Dintre aceste locatii, doua vor avea o solutie tehnica mai deosebita. Este vorba despre parkingul de la Ateneu si cel de la Gara de Nord, construite pe trei nivele si care vor avea multiple cai de acces in subteran. De asemenea, in proiectul de la Ateneu este prevazuta si amenajarea, in subteran, a unor spatii cu functiuni comerciale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.