Concediat de Anderlecht ca urmare a presupusei sale implicari in scandalul meciurilor trucate, Marius Mitu a consultat un avocat specializat in drept social si intentioneaza sa dea in judecata clubul din Bruxelles la tribunalul muncii, informeaza pre
Concediat de Anderlecht ca urmare a presupusei sale implicari in scandalul meciurilor trucate, Marius Mitu a consultat un avocat specializat in drept social si intentioneaza sa dea in judecata clubul din Bruxelles la tribunalul muncii, informeaza presa belgiana de ieri. Alaturi de Mitu se afla in acest demers si Laurent Delorge, aflat in aceeasi situatie. Cei doi jucatori, care potrivit presei belgiene ar fi recunoscut ca au participat la meciuri trucate in perioada in care evoluau la Lierse (in sezonul trecut), sustin ca Anderlecht le-a adus prejudicii prin rezilierea unilaterala a contractelor. Conducatorii lui Anderlecht spun insa ca inca nu le-a fost adusa la cunostinta actiunea celor doi fotbalisti, achizitionati in vara anului 2005 de la Lierse, club aflat in ultimele zile in centrul scandalului de coruptie din fotbalul belgian. De asemenea, potrivit cotidianului "Sport", Mitu si Delorge au dezmintit, prin vocea avocatului Peter Roossens, ca ar fi recunoscut implicarea lor in trucarea de meciuri in perioada in care evoluau pentru Lierse. "Nu au recunoscut asta nici in fata celor de la Anderlecht, nici in fata justitiei", a subliniat Roossens. In ciuda declaratiilor avocatului celor doi fotbalisti, managerul general al lui Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, a declarat, pentru postul de radio RTBF, ca lucrurile pe care le-au povestit Mitu si Delorge, in legatura cu meciurile trucate si cu metodele prin care erau convinsi sa participe la astfel de partide, sunt "mult mai rele decat ce s-a putut citi in presa". Van Holsbeeck a ajuns la Anderlecht tot de la Lierse, in vara anului 2003. Altfel, suporterii lui Lierse cer compensatii financiare de la fostii angajati ai clubului care au fost implicati in trucarea meciurilor, printre care si Mitu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.