Dupa trei luni de negocieri, care s-au desfasurat sub amenintarea declansarii conflictului de munca, reprezentantii administratiei Mittal Steel Galati si liderii de sindicat au semnat anexele Contractului Colectiv de Munca. In comunicatul administrat
Dupa trei luni de negocieri, care s-au desfasurat sub amenintarea declansarii conflictului de munca, reprezentantii administratiei Mittal Steel Galati si liderii de sindicat au semnat anexele Contractului Colectiv de Munca. In comunicatul administratiei combinatului si al celor trei sindicate participante la negocieri, FSS Metarom, UTSL si Forum, se precizeaza ca salariile angajatilor de la Mittal vor creste in anul 2006 in doua trepte. Astfel, incepand de la 1 iaunarie, salariile se vor mari cu 8%, iar de la 1 septembrie cu 2 la suta, ceea ce inseamna o majorare medie salariala de aproximativ 8,72%. Salariul minim de baza va fi, de la 1 ianuarie, de 427 lei (4.270.000 lei vechi), iar de la 1 septembrie de 436 lei. Reamintim ca sindicatele au solicitat, initial, o crestere salariala fixa de 15%, care nu a fost acceptata de conducerea combinatului. Presedintele executiv al Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom, Nica Mocanelu a spus ca in urma negocierilor nici nu s-a castigat, dar nici nu s-a pierdut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.