La mai bine de noua luni de cand a fost aleasa noua structura de conducere a FR Atletism, lucrurile se vad bine in teren. "Federatia nu are datorii, rezultatele obtinute in competitiile internationale de anvergura au fost conform obiectivelor fixate,
La mai bine de noua luni de cand a fost aleasa noua structura de conducere a FR Atletism, lucrurile se vad bine in teren. "Federatia nu are datorii, rezultatele obtinute in competitiile internationale de anvergura au fost conform obiectivelor fixate, chiar depasite, iar din spate vin niste juniori foarte talentati", ne declara ieri presedintele Ilie Floroiu. Paradoxal, insa, tensiunea a crescut printre membrii Consiliului Federal, punctul culminant fiind atins vineri, cu ocazia ultimei sedinte. Fosta noastra mare campioana, Gabi Szabo, a fost acuzata ca nu si-a respectat promisiunea data federalilor dupa ce a castigat concursul de secretar federal pe probleme de marketing: nu si-a dat demisia din functia de vicepresedinte. In plus, directorul tehnic, Constantin Mihail i-a reprosat ca nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu. Mai exact, nici un contract de sponsorizare nu a fost semnat, singurul obiect intrat in dotarea federatiei fiind o masina de spalat si asta cu ajutorul Iolandei Balas Soter.
Ieri, Gabriela Szabo a precizat: "Imediat dupa Adunarea Generala de anul trecut a avut loc primul Consiliu Federal. Toata lumea era obosita, iar in ceea ce ma priveste nu avusesem timp sa citesc statutul. Mi s-a spus atunci ca, in cazul in care voi castiga concursul pentru acel post, va trebui sa renunt la functia de vicepresedinte. Am afirmat ca daca este obligatoriu asa am sa fac. Intre timp, dupa ce am fost angajata ca secretar federal, am citit statutul, m-am interesat si la Agentia Nationala pentru Sport si am aflat ca nu exista incompatibilitate. Sau, cel putin, acest lucru nu este stipulat in Satutul federatiei. Din respect pentru cei 120 de membri care m-au ales, numai daca Adunarea Generala mi-o va cere, imi voi da demisia. Cat priveste activitatea mea la federatie, nu stiu prea bine ce am de facut. Stau opt ore pe zi cu ochii pe pereti. Pot sa va arat ca am facut mai multe cereri de sponsorizare, dar nu a iesit nimic, chiar daca unii m-au dus cu vorba vreo sase luni. In acest sens, m-am hotarat sa plec in tara si chiar de maine ma deplasez la Cluj. Ma surprinde ca si presedintele Floroiu imi cere demisia, desi ieri (n.r-luni) am vorbit mai mult timp cu dansul si nu mi-a spus nimic. Acum citesc in ziare opinia lui. Nu vreau scandal in presa, nu este normal, mai ales ca eu ii respect pe toti cei din federatie care ma cunosc de cand eram junioara, dar nu cred ca exista vreo neregula sa fiu vicepresedinte si in acelasi timp secretar federal, mai ales ca prima functie nu este retribuita. In plus, mai exista cazuri asemanatoare." In replica, presedintele Ilie Floroiu a tinut sa puna lucrurile la punct: "Eu nu o judec pe Gabi Szabo, dar situatia creata nu este normala. Voi propune la urmatoarea Adunare Generala mai multe modificari ale statutului. Asa a sunat si declaratia mea de ieri (n.r-luni), numai ca in mass-media a aparut altceva. Parerea mea este ca exista incompatibilitate, dar este drept ca nu este nimic prevazut in statut. Pana nu exista un precedent nu poti sa prevezi problemele de care te lovesti".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.