"<<Preafrumoase>> - spune Maxim Belciug - este mai mult decat un CD, este o noua abordare si un nou proiect pe care doresc sa-l propun tuturor si mai ales tinerilor. Publicul, si mai ales cel tanar, este deschis spre orice, problema este
"<<Preafrumoase>> - spune Maxim Belciug - este mai mult decat un CD, este o noua abordare si un nou proiect pe care doresc sa-l propun tuturor si mai ales tinerilor. Publicul, si mai ales cel tanar, este deschis spre orice, problema este ca i se ofera in general lucruri mizerabile. Daca tinerii nostri nu mai merg astazi la concerte, nu mai citesc carti si nu mai inteleg dragostea decat ca performanta sexuala, este vina noastra, pentru ca nu stim sa le deschidem ochii spre lucrurile frumoase care fac ca viata sa merite traita. <<Preafrumoase>> este basmul pe care il ofer fiicei mele in prag de adolescenta si deopotriva tuturor fiicelor si fiilor lumii, pentru a le reaminti astazi, cand parem parca mai pierduti ca niciodata, ca frumusetea va salva lumea."
Un concert avanpremiera a acestui CD - pe care chitaristul Maxim Belciug il va lansa pe 25 martie - va avea loc in aceasta seara (21 februarie), de la orele 19.30, la Teatrul Nottara din Bucuresti. Prin acest nou proiect, autorul isi propune sa reimprieteneasca publicul cu povestile nemuritoare ale muzicii si chitarei clasice. Ca intr-un basm construit sub forma unui "insir'te margarite" muzical, "Preafrumoase" aduna la un loc acordurile lui Bach si ecourile romantelor tiganilor rusi, exuberanta boleroului si unduirile valsului venezuelean, dramatismul tangoului si sensibilitatea moderna, intr-un spectacol cu talc de viata si de dragoste.
Maxim Belciug este considerat a fi unul dintre cei mai bun chitaristi de chitara clasica ai Romaniei. A sustinut recitaluri pe mari scene din tara si din strainatate. Desi, de obicei, in calitate de solist, este de gasit in recitaluri, invitat al filarmonicilor si ateneelor - si la noi, si pe la altii -, Maxim Belciug poate fi intalnit, totusi, si in cluburi, deoarece "ce este important, ce urmaresc eu, este ca oamenii, si mai ales tinerii, sa auda chitara. Nu conteaza unde canti, conteaza ce oferi cantand". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.