In numarul din 10 februarie, ZIUA relata despre pericolul care plana asupra turneului cu un proiect cultural unei trupe de tineri din cauza practicii finantarilor - exclusiv prin decont - dupa incheierea proiectului. Si totusi ceva pozitiv s-a intamp
In numarul din 10 februarie, ZIUA relata despre pericolul care plana asupra turneului cu un proiect cultural unei trupe de tineri din cauza practicii finantarilor - exclusiv prin decont - dupa incheierea proiectului. Si totusi ceva pozitiv s-a intamplat si, iata, grupul de muzica veche Truverii si Compania de Arta "Studio 24" au pornit in turneul "In cautarea Europei - Italia - Carnavalul". Ei vor sustine, in perioada 19-25 februarie, spectacole-concert de muzica veche (medievala, renascentista si traditionala), fiind insotiti de doua expozitii: una de fotografie - "Bisericile fortificate din Transilvania - recuperarea unei identitati pierdute" a Asociatiei Mioritics - si alta de arta decorativa - "Obrazare" a Clarei Daranga. Ajutorul de ultim moment a venit din partea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Agentiei de Transport International Atlassib Italia si de la Parohia Ortodoxa Romana din Arezzo (Italia).
"In cautarea Europei" este un proiect al regasirii identitatii culturale europene prin diversitatea culturala a natiunilor de pe continent si reprezinta o interconectare a doua alte programe: "Photo Raid" al Asociatiei Mioritics si Eu-Ro al Scat Concret. Proiectul a avut succes in 2005 in Portugalia (in urma colaborarii dintre Scat Concret si Ambasada Romana de la Lisabona) si, cu un an inainte, la Venetia (Institutul Roman de Cultura si Cercetari Umanistice "Nicolae Iorga" din Venetia) si Roma (Academia Romana din Roma). Actualul turneu a debutat cu o "prefata", concretizata intr-un spectacol-concert, pe 17 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cand o parte dintre "actori" au prezentat "Truver in cautarea Europei - jurnal de calatorie". Evenimentele din Italia vor debuta azi (21 februarie), orele 18.30, la Institutul Roman de Cultura si Cercetari Umanistice "Nicolae Iorga" din Venetia cu expozitiile "Biserici fortificate din Transilvania" si "Obrazare", "Truver in cautarea Europei - jurnal de calatorie", prezentat de grupul Truverii. Aceeasi oferta va fi supusa atentiei si pe 24 februarie, la Arezzo. Organizatorii evenimentului, patronat de Comisia Nationala pentru Romania UNESCO, sunt Societatea Cultural Artistica de Tineret Concret, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Asociatia Mioritics, Compania de Arta Studio 24. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.