Oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost audiati ieri de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un dosar privind operatiuni comerciale cu companiile RAFO Onesti si Carom. Cei doi sunt cerceta
Oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost audiati ieri de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un dosar privind operatiuni comerciale cu companiile RAFO Onesti si Carom. Cei doi sunt cercetati pentru prejudicierea statului cu aproximativ 270 de milioane de lei, fiind acuzati de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Procurorii au anuntat ca actiunea penala impotriva celor doi este aproape finalizata. In aceste conditii, Tender si Iancu urmeaza sa fie trimisi in judecata, in perioada urmatoare.
Reamintim ca Marian Iancu a fost deja deferit justitiei intr-un alt dosar, fiind acuzat de evaziune fiscala. Iancu, alaturi de alte noua persoane, a fost trimis in judecata, in august 2005, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria RAFO - societatea Tender SA - Carom SA, prejudiciul fiind estimat la 110 milioane de lei. Dosarul se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.