Presa italiana de duminica a lansat o noua bomba legata de transferul unui fotbalist roman, efectuat de Ioan Becali. Facand un bilant la 11 ani de "domnie" a lui Massimo Moratti ca patron al lui Inter, agentia sports.it a publicat sumele pe care le-a
Presa italiana de duminica a lansat o noua bomba legata de transferul unui fotbalist roman, efectuat de Ioan Becali. Facand un bilant la 11 ani de "domnie" a lui Massimo Moratti ca patron al lui Inter, agentia sports.it a publicat sumele pe care le-a cheltuit acesta pentru achizitionarea jucatorilor, iar in dreptul lui Mutu, adus de la Dinamo in ianuarie 2000, apare suma de sase milioane de euro. Asta in conditiile in care bucurestenii au declarat ca au incasat doua milioane de dolari. Constantin Stroe (foto), fostul presedinte al lui FC Arges, club care l-a format pe Mutu si care a primit o cota parte din acei doua milioane de dolari, a evitat ieri sa acuze, desi, daca suma prezentata de italieni este corecta, pitestenii ar fi trebuit sa primeasca 2,5 milioane de dolari. "Daca este adevarat, inseamna ca este o treaba neserioasa. Daca se confirma, cineva va trebui sa dea socoteala. Nu pot sa ma pronunt in aceasta situatie, dar daca este adevarat cu diferenta de bani, FC Arges ar avea nevoie de ei ca de aer", a precizat Stroe. FC Dinamo si-a facut publica pozitia pe marginea acestui transfer in urma cu un an, cand agentia italiana Ansa a lansat o prima banuiala ca suma platita de Inter ar fi fost mai mare decat cea incasata de "caini". Astfel intr-un comunicat aparut pe propriul site pe 21 februarie 2005, FC Dinamo precizeaza ca suma intrata initial in contul clubului a fost de 2,1 milioane de dolari. "Clubul italian s-a mai angajat sa organizeze un meci amical, in Italia, garantand suma de 100.000 de dolari pentru Dinamo. Din cauza programului incarcat al italienilor, jocul nu s-a mai disputat pana in 30 iunie 2000. Suma amintita a intrat in contul lui Dinamo. In total: 2,2 milioane de dolari. De la Dinamo semneaza Vladimir Cohn si Cristian Borcea, de la Inter semneaza Rinaldo Ghelfi", se arata in comunicatul respectiv. "Dupa cum se poate observa in documentele de transfer, si in contractul dintre FC Dinamo si FC Arges, si in contractul dintre FC Dinamo si Adrian Mutu, jucatorul avea o clauza de reziliere in valoare de doua milioane de dolari", a anuntat atunci FC Dinamo despre transferul lui Mutu la Inter, petrecut in data de 2 decembrie 1999. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.