Un puternic "miros toxic" care a determinat evacuarea a doua scoli din statul Veracruz (estul Mexicului), de teama unei scurgeri de gaz, s-a dovedit a fi emanat de un sconcs, au anuntat oficialii locali, citati de BBC News online. Ofiterii de securit
Un puternic "miros toxic" care a determinat evacuarea a doua scoli din statul Veracruz (estul Mexicului), de teama unei scurgeri de gaz, s-a dovedit a fi emanat de un sconcs, au anuntat oficialii locali, citati de BBC News online. Ofiterii de securitate ai companiei petroliere Pemex au fost chemati in localitatea Nanchintal, pentru a localiza posibila scurgere de gaz care degaja un miros atat de puternic si de neplacut.
Specialistii de la uzina petrochimica din regiune au declarat ca au inspectat scolile si conductele de gaz, dar nu au descoperit nici o scurgere. In cele din urma, si-au dat seama ca acesta era produs de un sconcs tinut in captivitate, in laboratorul scolii. Cu toate acestea, primarul din Nanchintal, localitate cu 28.000 de locuitori, a acuzat compania Pemex ca vrea sa isi ascunda partea de vina. Ziarul local Tabasco Hoy l-a citat pe primar, Francisco Leon Ocejo Meza, spunand ca s-a format "un nor toxic", pe care el l-a pus pe seama activitatilor industriale ale companiei Pemex. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.