Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va semna in urmatoarele zile contractul cu Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru listarea actiunilor detinute de stat la RomTelecom si va selecta in luna martie consultantul pentru privat
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va semna in urmatoarele zile contractul cu Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru listarea actiunilor detinute de stat la RomTelecom si va selecta in luna martie consultantul pentru privatizarea Societatii Nationale Radiocomunicatii (SNR). "Negocierile privind termenii contractului de consultanta pentru listarea actiunilor RomTelecom sunt dure, dar am certitudinea ca in urmatoarele zile vom ajunge la un acord si vom semna contractul. Dupa semnarea documentului, consultantul isi va incepe imediat activitatea", a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, transmite Mediafax. MCTI a selectat, la 5 ianuarie, banca internationala de investitii Credit Suisse First Boston pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom, respectiv 44,99% din titluri. Actionarul majoritar al RomTelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile companiei.
Nagy a mai spus ca, in cursul lunii martie, va fi stabilita si banca care va furniza serviciile de consultanta financiara in procesul de privatizare a SNR. "In urmatoarele zile vom prezenta bancilor preselectate caietul de sarcini, in baza caruia acestea vor putea sa isi intocmeasca oferta", a mai spus Nagy. La finele lunii decembrie 2005, MCTI a preselectat sapte banci de investitii din cele zece care au depus scrisori de intentie pentru oferirea de consultanta financiara in procesul de privatizare a SNR.
Institutiile ramase in cursa sunt Credit Suisse First Boston Europe Limited, CA-IB Corporate Finance Beratungs, Societe Generale Corporate Finance Advisory si Rothschild&CIE, dar si consortiile HSBC Bank si European Privatization and Investment Corporation, Raiffeisen Investment AG si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, respectiv BNP PARIBAS Corporate Finance si Central Europe Trust Company Ltd. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.