Preotii celor mai importante culte din Romania ar putea include in predicile lor catre enoriasi si indemnuri de a proteja mediul si de a pastra curatenia in comunitatile din care fac parte, dupa ce seful Garzii Nationale de Mediu le-a cerut acest luc
Preotii celor mai importante culte din Romania ar putea include in predicile lor catre enoriasi si indemnuri de a proteja mediul si de a pastra curatenia in comunitatile din care fac parte, dupa ce seful Garzii Nationale de Mediu le-a cerut acest lucru, informeaza Mediafax. Potrivit scrisorilor remise fiecarui lider spiritual al bisericilor prezente in Romania, "ar fi deosebit de util daca preotii ar include in predica lor si o tematica legata de curatenia din comunitate, antrenand populatia sa se implice voluntar in strangerea deseurilor, aducatoare de boli si de suferinta". "Curatenia sufleteasca nu poate fi disociata de curatenia trupeasca si nici de curatenia mediului in care traim. Dupa cum bine stiti, anticii dadeau conceptului de etica si sensul de locuire: a sti sa locuiesti curat intr-o lume curata. Din experienta Garzii Nationale de Mediu, educatia populatiei in ceea ce priveste pastrarea unui mediu curat lasa mult de dorit in acest moment. Acest lucru afecteaza in mod direct si curatenia lor spirituala", precizeaza Silvian Ionescu, seful GNM, in scrisorile adresate conducatorilor cultelor din Romania. Ionescu le transmite liderilor cultelor prezente in Romania ca operatorii de salubritate s-au angajat in fata sa, intr-o discutie avuta anterior, sa sprijine populatia "in aceasta actiune obsteasca". "Faca-se voia Domnului si in aceasta actiune de primenire a comunitatilor romanesti", isi incheie Ionescu scrisoarea transmisa bisericilor ortodoxe si catolice din Romania. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.