Activitatea de incoming ar putea fi scutita de TVA. Agentiile de turism care aduc turisti straini in Romania (incoming) solicita de multa vreme ca exportul de servicii sa beneficieze de toate facilitatile exportului, adica scutirea de TVA. Ovidiu Mar
Activitatea de incoming ar putea fi scutita de TVA. Agentiile de turism care aduc turisti straini in Romania (incoming) solicita de multa vreme ca exportul de servicii sa beneficieze de toate facilitatile exportului, adica scutirea de TVA. Ovidiu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism ne-a declarat ca a realizat, in acest sens, "un proiect de ordonanta pentru includerea exportului de servicii turistice in categoria celor scutiti de TVA. Agentiile doresc sa fie incluse in categoria celor care fac export, adica sa fie scutite de TVA. Acum totul va fi intre ANT si Ministerul Finantelor Publice". Presedintele comisiei de Incoming al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Gheorghe Fodoreanu a subliniat ca "cel mai mare castig al industriei turistice romanesti ar fi introducerea exportului de servicii in industria de export a tarii, iar acesta sa beneficieze de toate facilitatile exportului in general", a adaugat Fodoreanu. In turism, TVA se aplica astfel: standard de 19% asupra bazei de impozitare pentru orice operatiune impozabila care nu este scutita de TVA sau care nu este supusa cotei reduse de TVA; cota redusa de 9% pentru cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping; scutire de TVA pentru transportul international de persoane; nu se mai plateste TVA la taxa hotelier.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.