Fostul star al muzicii rock din Marea Britanie, Gary Glitter, va fi judecat la inceputul lunii martie pentru "acte obscene" asupra minorilor, intr-un tribunal din Vietnam, unde e retinut din noiembrie 2005, transmite Mediafax. Glitter, in varsta de 6
Fostul star al muzicii rock din Marea Britanie, Gary Glitter, va fi judecat la inceputul lunii martie pentru "acte obscene" asupra minorilor, intr-un tribunal din Vietnam, unde e retinut din noiembrie 2005, transmite Mediafax. Glitter, in varsta de 61 de ani, a fost arestat la Ho Chi Minh cand incerca sa fuga din Vietnam. Parchetul a dispus inculparea sa pentru acte obscene asupra a doua fete in varsta de 11 si 12 ani, dupa ce a renuntat la acuzatiile de viol, din lipsa de probe. "Va fi un proces de doua zile care se va tine cu usile inchise", a afirmat un magistrat vietnamez. Mai multe surse evocasera deja posibilitatea ca procesul sa aiba loc cu usile inchise, pentru a le proteja pe cele doua fete. Cantaretul, care a atins apogeul carierei sale muzicale in anii '70, a executat o pedeapsa de patru luni de inchisoare, in 1999, in Marea Britanie pentru detinere de fotografii pornografice cu minori. Artistul a platit deja 4000 de dolari familiilor celor doua fetite, care si-au retras apoi plangerile. Britanicul a negat pana acum acuzatiile ce i se aduc. Avocatul sau, Le Thanh Kinh, afirmase in urma cu cateva saptamani ca va incerca sa-l convinga sa pledeze vinovat, in speranta obtinerii unei pedepse mai blande. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.