Doua persoane au murit, iar una a fost ranita intr-o explozie urmata de incendiu, care a avut loc ieri dimineata, in localitatea Rosiorii de Vede, judetul Teleorman. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, explozia a avut loc la
Doua persoane au murit, iar una a fost ranita intr-o explozie urmata de incendiu, care a avut loc ieri dimineata, in localitatea Rosiorii de Vede, judetul Teleorman. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, explozia a avut loc la imobilul lui Gheorghe Zaharia, in varsta de 50 de ani, situat pe strada Mihai Kogalniceanu si in care se aflau si o farmacie si un laborator. Casa s-a prabusit, iar proprietarul si sotia acestuia, Elizabeta, de 55 de ani, au murit, cadavrele lor fiind gasite carbonizate, in dormitor, de catre echipele de interventie. Totodata, o femeie in varsta de 80 de ani a fost ranita, ea fiind transportata la spital. De asemenea, cinci autoturisme, din care trei apartinandu-i lui Gheorghe Zaharia, au fost avariate, iar o suta de imobile au fost afectate de suflul exploziei, majoritatea avand geamurile sparte.
Scurgeri de gaze
Potrivit sefului garnizoanei de pompieri din localitate, locotenent-colonelul Ionel Drobota, explozia a avut loc la ora 3.49, aceasta fiind provocata, cel mai probabil, de o acumulare de gaze din subsolul imobilului. Seful garnizoanei a comparat acest incident cu cel petrecut la inceputul lui februarie, la Craiova si soldat cu doi morti. "Ora exacta a exploziei a fost consemnata de o patrula de jandarmi care se afla in zona in acel moment. Cei doi jandarmi au suferit rani usoare, care nu au necesitat spitalizare. Mai mult, cei doi au revenit in zona, dand o mana de ajutor echipelor de interventie. (...) Au avut noroc ca au scapat, ei aflandu-se pe trotuarul de vis-a-vis", a declarat primarul din Rosiorii de Vede, Ion Nutu.
Din primele cercetari, explozia a avut loc in centrul cladirii, intr-o incapere in care afla laboratorul farmaciei. Explozia a fost urmata de un incendiu puternic, care a fost stins dupa aproape patru ore. "Au fost depistate scurgeri de gaze din magistrala care traverseaza strada. Gazele s-au scurs in subsol, prin reteaua de canalizare, insa, din cauza ca lipseau sifoanele din pardoseala (guri de aerisire - n.r.), a avut loc acea acumulare de gaze. (...) Explozia se poate sa se fi produs in urma unui scurt circuit", a explicat comandantului garnizoanei de pompieri. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.