Technica si analiza minutioasa stau astazi la baza stiintei, iar misterul si bezna necunoscutului, in care pluteau oamenii de stiinta ai secolului trecut au disparut. Stiinta alimentatiei n' a putut scapa acestei discipline si o dovada ne este furniz
Technica si analiza minutioasa stau astazi la baza stiintei, iar misterul si bezna necunoscutului, in care pluteau oamenii de stiinta ai secolului trecut au disparut. Stiinta alimentatiei n' a putut scapa acestei discipline si o dovada ne este furnizata de lucrarea "Higiena alimentatiei in decursul vietii", scrisa cu multa competenta si simt practic de d-l dr. S. Diamant.
Citind-o, intelegem usor actiunea fiecarui aliment asupra unui organ, de ce unele alimente sunt indigeste, cum se nasc, din cauza alimentatiei, unele boli; mai aflam apoi cum sa capatam vigoare, cum sa ne pastram sanatatea si tineretea si cum ne putem ingrasa sau slabi.
Descrierii interesante a compozitiei si actiunii alimentelor ii urmeaza o amananuntita expunere a hranei noastre si a felului cum ea trebuie sa fie alcatuita ca sa implineasca toate nevoile corpului. O deosebita grija este pusa in descrierea alimentatiei ce intereseaza gravida, precum si copilul in decursul dezvoltarii sale, fara ca alimentatia adolescentului, sportivului, muncitorului manual sau intelectual, a batranului sau a taranului sa fie trecuta cu vederea.
Multiple tablouri de compozitia fiecarui aliment, scheme de regim, etc. dau o deosebita valoare documentara lucrarii, fapt care o va face apreciata de medici, studenti, precum si de bolnavii care, in felul acesta, vor putea mai usor urma regimul recomandat. Scrisa intr' un stil simplu, curgator, frumos prezentata si intemeiata pe date precise, definitive si bine stabilite in stiinta, se recomanda ca fiind de o extrema utilitate oricarei persoane, sanatoase sau bolnave.
ZIUA, 1 septembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.