Ministerul Culturii si Cultelor a sarbatorit luni 130 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, prin lansarea unui CD-ROM despre viata si opera celebrului sculptor roman, transmite Mediafax. CD-ROM-ul, realizat de Institutul de Tehnica de Calcul
Ministerul Culturii si Cultelor a sarbatorit luni 130 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, prin lansarea unui CD-ROM despre viata si opera celebrului sculptor roman, transmite Mediafax. CD-ROM-ul, realizat de Institutul de Tehnica de Calcul, este conceput bilingv, in sase parti, care insumeaza peste 80 de imagini cu operele lui Constantin Brancusi. Cele sase capitole prezentate pe CD sunt: "Viata" - o istorisire a vietii sculptorului realizata de brancusologul Barbu Brezianu, "Expozitie virtuala" - o incursiune in cautarea operelor lui Brancusi, "Brancusi in muzeele romanesti" - imagini din Muzeul National de Arta din Bucuresti si din Muzeul de Arta din Craiova, "Atelierul de la Paris", "Maestrul fotograf" - il prezinta pe Brancusi in ipostaza de fotograf al propriilor sale opere, "Eseuri si evocari" - sustinute de criticul Pavel Susara, de prof. Dan Grigorescu si un reportaj de Sorana Gorjanu. CD-ROM-ul apare intr-o a doua editie, completata fata de cea aparuta cu ocazia Anului Constantin Brancusi. "Aceasta editie aduce nou un continut substantial imbunatatit si a rezolvat in integralitate problema drepturilor de autor", a declarat Gheorghe Samoila, Seful Departamentului Multimedia din cadrul Institutului de Tehnica de Calcul. "CD-ul a aparut in 500 de exemplare si se adreseaza publicului mai larg, cel care cauta, cel care-l iubeste pe Brancusi, cel care vrea sa se bucure de imaginea sculptorului. De asemenea, este dedicat romanilor care pleaca in lume, am vrea sa plece cu constiinta unor lucruri esentiale pentru noi, unul este latinitatea si ortodoxia, al doilea sunt valorile. Brancusi este o valoare", a mai spus Samoila. (M.M.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.