Pelicula "Brokeback Mountain" a cules laurii, duminica seara, la premiile BAFTA, acordate anual de industria britanica de film.
In noaptea dezamagirilor pentru cinematografia engleza, filmul care prezinta povestea a doi cowboy homosexuali a pr
Pelicula "Brokeback Mountain" a cules laurii, duminica seara, la premiile BAFTA, acordate anual de industria britanica de film.
In noaptea dezamagirilor pentru cinematografia engleza, filmul care prezinta povestea a doi cowboy homosexuali a primit patru trofee, pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film, cel mai bun actor in rol secundar, pentru Jake Gyllenhaal, si cel mai bun scenariu.
Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu distinctia cel mai bun actor, pentru rolul din "Capote", iar Reese Witherspoon a fost declarata cea mai buna actrita pentru performanta din "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Singurele succese notabile inregistrate de gazde au fost premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, castigat de actrita britanica Thandie Newton, originara din Zambia, pentru rolul din drama "Crash", cel acordat unei pelicule de desen animat si premiul pentru Joe Wright, regizorul peliculei "Mandrie si prejudecata". Acesta a profitat de ocazia de a se afla pe scena pentru a le atrage atentia organizatorilor ca au omis sa o treaca pe lista nominalizarilor pe actrita principala din filmul sau, Keira Knightley, nominalizata la Oscar pentru acelasi rol. La capitolul "invinsi" si-a castigat si George Clooney un loc. Desi a fost nominalizat la patru premii, performantele actorului-regizor se pare ca nu au fost apreciate de critici. Clooney a anticipat chiar sfarsitul serii, glumind pe seama celor patru nominalizari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.