Mircea Sandu, presedintele FRF, a declarat sambata, la Brasov, cu ocazia participarii la consfatuirea conducerii federatiei cu Asociatiile Judetene de Fotbal si cu Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti, ca in arbitraj sunt probleme si ca la Comisi
Mircea Sandu, presedintele FRF, a declarat sambata, la Brasov, cu ocazia participarii la consfatuirea conducerii federatiei cu Asociatiile Judetene de Fotbal si cu Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti, ca in arbitraj sunt probleme si ca la Comisia Centrala a Arbitrilor au fost nereguli. "Hai sa fim seriosi, stim cu totii ca au fost nereguli la comisia de arbitraj si ca au fost foarte multi arbitri promovati pe ochi frumosi. De-asta suntem cu arbitrajul unde suntem, de unde aveam arbitri la campionatele europene si in cupele europene, am ajuns sa arbitram doar la turnee finale sub 21 de ani. Este incredibil ce se intampla!", a spus Sandu. "Nu am nimic personal cu arbitrii, nu i-am iubit nici cand eram jucator. Intram intr-o noua reglementare, in care toata lumea trebuie sa stie clar ce are de facut si ce se intampla. Colaborarea intre comisiile judetene si CCA trebuie sa fie permanenta si foarte buna", a mai afirmat Sandu. De asemenea, prezent si el la Brasov, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat: "In cele trei-patru luni de cand ocup aceasta functie am constatat ca cele mai multe probleme sunt legate de arbitraje. Se pare ca in ultimii ani, la nivel de tara, au fost exagerat de multe probleme in acest sector si trebuie sa incepem de undeva sa le rezolvam".
Craciunescu: "Nu s-a referit la mine"
Desi nu s-a referit explicit la o perioada anume si nici nu a dat nume, este foarte probabil ca presedintele FRF sa se fi referit la mandatul lui Ion Craciunescu, fiind cunoscut conflictul dintre cel doi soldat cu demiterea valceanului de la sefia CCA. "Nu s-au intamplat astfel de lucruri in mandatul meu si nu cred ca s-a referit la mine. Totusi, Mircea Sandu nu a vorbit fara sa stie ce spune", a replicat Craciunescu. Nici ceilalti fosti presedinti ai CCA nu sunt de acord cu declaratia lui Sandu. "In perioada mea nu a fost vorba de asa ceva. Mai mult, eu am plecat prin demisie, nu dat afara, si nimeni nu mi-a reprosat nimic. Mai ales ca am si restructurat, in proportie de 80% lotul national. Si eu mai stiu ca am avut arbitri la finala CCE din 1995, la CM din 1998, la CE din 2000", a spus Nicolae Grigorescu, predecesorul lui Craciunescu. La randul sau, Dan Petrescu, seful cu cel mai mare mandat (1993-2000), a spus: "Aproape toti arbitrii de top au fost promovati de mine. Eu i-am promovat pe Corpodean, Tudor, Balaj, Salomir, Augustus, Deaconu. Asa ca nu vad de ce sa ma simt vizat", a spus cel poreclit "Fibra".
Huzu: "Lipsa de fair-play"
Un fost membru al CCA, Aron Huzu, este insa mult mai vehement fata de declaratiile lui Sandu. "Daca are date, atunci sa faca nominalizari. Eu stiu ca promovarile au fost facute pe valoare, dupa testari. Dar, am vazut tot in presa anumite declaratii ale lui Mircea Sandu in care spunea ca este multumit de activitatea CCA. Acum vad ca este de alta parere si lasa lucrurile in suspans. Este o lipsa de fair-play", a declarat Huzu. Actualul sef la CCA, Gheorghe Constantin, nu a dorit sa dezvolte acest subiect. Eu sunt de putin timp la comisie si nu vreau sa ma pronunt pentru ceea ce a fost. Nu pot vorbi nici de rau, nici de bine. Probabil ca Mircea Sandu are anumite informatii", a spus Costica "Valcea". (MIG)
Nasu' cere noua puncte in toamna
Mircea Sandu s-a declarat increzator in sansele Romaniei in primele trei meciuri din preliminariile CE din 2008, partide ce se vor disputa in aceasta toamna cu Bulgaria, Albania si Belarus. "Am incredere ca in aceasta toamna vom face noua puncte. Nu cred ca este un handicap ca incepem cu Bulgaria, pentru ca pana la urma trebuia sa incepem cu cineva. Nu cred ca meciul trebuia neaparat sa fie jucat cu altcineva ca sa fie bine. Bulgaria are foarte multi jucatori buni, dar nu cred ca acum acestia pot actiona ca o echipa", a spus Sandu, care crede ca este normal ca selectionerul Olandei, Marco van Basten, sa nu isi aminteasca faptul ca a jucat impotriva antrenorului nationalei Romaniei, Victor Piturca. "Sa fim seriosi, la cate finale a jucat Van Basten este normal sa nu isi aminteasca, iar noi daca jucam una sau doua, este normal sa ne amintim", a precizat Sandu. Presedintele FRF a spus ca nu este superstitios in privinta locului de disputare a partidelor de pe teren propriu ale Nationalei. "Decizia de a juca intr-un oras sau altul apartine jucatorilor si antrenorilor, nu federatiei. Personal, nu am superstitii, insa nu eu decid. Se va merge la Constanta, Timisoara, poate pe Ghencea sau National, exista variante", a adaugat Sandu. Lupescu si-a reafirmat multumirea in legatura cu programul in preliminarii. "Vom juca toate meciurile importante sambata, iar ultimele doua meciuri in Bulgaria si cu Albania acasa. Cu doua meciuri acasa si unul in deplasare cred ca putem avea un start foarte bun", a spus Lupescu. Oficialul FRF crede ca Romania poate invinge in meciul din deplasare cu Olanda. "Eu cred ca nationala poate bate in Olanda, dar sa ne facem treaba pana ajungem la meciul cu ei", a adaugat Lupescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.