PNL si PD sunt in plina campanie de racolare a membrilor PSD, dupa ce tot ei, in trecut, se plangeau in tara si in strainatate de presiunile pe care fosta Putere le facea asupra primarilor si consilierilor locali liberali si democrati. PSD a venit ie
PNL si PD sunt in plina campanie de racolare a membrilor PSD, dupa ce tot ei, in trecut, se plangeau in tara si in strainatate de presiunile pe care fosta Putere le facea asupra primarilor si consilierilor locali liberali si democrati. PSD a venit ieri cu exemple de hartuiala la care sunt supusi lideri locali ai PSD de catre PD si PNL. In paralel, vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur si-a indemnat colegii sa fie "combativi" cu PSD. Toate aceste lucruri se petrec pe fondul unor priecte de lege nasite de liberali si democrati, care privesc stoparea migratiei politice.
Abuzuri
in Mehedinti
Presedintele PSD Mehedinti, Eugen Nicolicea, si presedintele executiv PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, au afirmat ca PNL si PD fac presiuni asupra primarilor si consilierilor PSD din aceste judete. Nicolicea a prezentat o fisa de evaluare a directorilor serviciilor descentralizate, despre care a sustinut ca provine din PNL, si a afirmat ca aceasta ar dovedi abuzurile comise asupra alesilor PSD, informeaza Mediafax. Potrivit fisei prezentate de Nicolicea, evaluarea directorilor serviciilor descentralizate s-ar face si pe baza "indepartarii membrilor PSD din functiile de decizie la nivelul institutiei" si a "rezilierii sau incetarii contractelor pentru servicii sau lucrari cu firme apropiate PSD". El precizat ca presedintele PNL Mehedinti, Liviu Mazilu, ar fi recunocut, "inclusiv in fata unor ziaristi", autenticitatea acestor fise de evaluare. Documentul prezentat de PSD poarta stampila filialei Mehedinti a PNL si a fost transmis pe un numar de fax despre care Nicolicea a sustinut ca ar apartine organizatiei judetene a PNL.
Hartuiala la Dambovita
Si presedintele executiv al PSD Dambovita a acuzat "hartuiala" la care sunt supusi alesii locali ai partidului din partea "unor comandouri politice" ale PNL si PD. Tutuianu a afirmat ca mai multi consilieri locali ai PNL si PD din Dambovita ar avea "ca principala sarcina intocmirea de plangeri si sesizari, catre Parchet, Politie, Curtea de Conturi, Ministerul Justitiei, la adresa alesilor locali ai PSD, demers coordonat de un colectiv de juristi PNL si PD la nivel judetean". Potrivit lui Tutuianu, deputatul PD Gheorghe Albu, deputatul PNL Florin Popescu si senatorul PNL Mihai Dumitrescu ar conduce "comandouri politice" care discuta cu alesii PSD in vederea trecerii lor la PNL sau la PD. "Intre cele doua (PNL si PD - n.r.) exista acum si o concurenta acerba, care sa isi ia mai multi primari, probabil in vederea unor alegeri anticipate sau a fuziunii dintre cele doua partide", a declarat Tutuianu.
Flutur deschide vanatoarea la pesedisti
Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a criticat, la Suceava, activitatea consilierilor liberali suceveni, cerandu-le acestora sa fie combativi cu PSD si a avertizat ca "armata de oameni" a PNL trebuie sa mearga in teritoriu si sa stea de vorba cu oamenii, informeaza Mediafax. Flutur a spus ca membrii liberali "s-au cantonat intr-un joc cu cei ai PD, sa vedem care are ochii mai frumosi" si ca au uitat ca principalul adversar este PSD. El a criticat activitatea consilierilor judeteni liberali, aratand ca exista un non-combat la adresa presedintelui Consiliului Judetean Suceava, liderul PSD Suceava Gavril Marza. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.